2. kolo PLS: Celtis (SO) vs Blue Dragons (BG)

2791
Foto: Igor Lazarević

Somborski Celtisi ugostiće u 2. kolu SPORT KLUB Prve lige Srbije ekipu Blue Dragons iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 9. aprila.

Poslednji susret dve ekipe u prvoligaškom društvu bio je 2011. godine, kada su Zmajevi slavili sa 30 : 18, takođe gostujući u Somboru. Taj meč obeležili su izuzetno teški uslovi za igru, veoma kišan i blatnjav dan. Prilike će se sada biti malo drugačije, ne samo kada je reč o vremenu.

Oba tim su od tada prošla mnogo, ali je sigurno da je iskustvo na strani Dragonsa koji već imaju ubeležene dragocene poene, pobedivši Pantere u Pančevu na otvaranju ovogodišnje lige. S druge strane, Celtisi ne računaju na pomoć inostranih igrača i trenera, a imali su vrlo nezgodan i nezahvalan start, jer su snagu i spremnost morali da odmere ni manje ni više nego sa aktuelnim šampionima države – izgubili su od Wild Boarsa 36 : 7.

Sagledavajući sve okolnosti, Zmajevi putuju u Sombor po nove bodove, ali prednost domaćeg terena, kao i otpor pružen Veprovima, daju Celtisima nadu da neće gostima prepustili tek tako pobedu.

Detalj s pripremnog meča 2017 (Foto: Miloš Rafailović)

Glavni trener Plavih zmajeva Džejms Fajed, uoči odlaska u Sombor, rešen je da ide po novi trijumf, najavljujući 100% spremnost svog tima.

– Odlično smo trenirali protekle sedmice. Utakmica u Pančevu je bila malo „aljkava”, ispravićemo te greške i tražiti novu pobedu. Drugi je meč, sve karte su otvorene, prionućemo na posao i odigrati najbolje što možemo. Sombor je mlad prvoligaški tim, ali su brzi sa strane i imaju jake momke u „rovovima”. Gostujuće utakmice su uvek teške, tako da ćemo biti spremni da damo 100% u tom duelu – ocenio je Fajed.

Meč u Somboru igraće se na Gradskom stadionu u nedelju 9. aprila, a kik-of je u 15.00 časova.