Treća liga Srbije 2017: Imperatori Niš

2735

Imperatori iz Niša su osvojenim osmim mestom u Sport klub Prvoj ligi Srbije 2016. godine morali da se „presele” u niži rang. Međutim, uprava kluba donela je odluku da se Imperatori takmiče u trećem umesto u drugom rangu, radi podmlađivanja ekipe i fokusiranja na omladinske kategorije. Njihov zahtev odobrili su zvaničnici Asocijacije, pa će Nišlije ove sezone nadmetati u grupi Jug.

Odmah po završetku prethodne sezone, stručni štab je sa upravom kluba pristupio reogranizaciji i rekonstrukciji na svim nivoima. Kako su u tom periodu iz kluba otišli mnogi seniori (neki su završili karijeru, neki su otišli u druge klubove), klub se okrenuo podmlatku tima u juniorskoj selekciji.

Paralelno sa podmađivanjem ekipe, pažnja je posvećena školovanju trenerskog kadra, tako da danas, pored Jovice Jovića kao glavnog trenera i Predraga Trajkovića kao kondicionog trenera, stručni štab čine i ofanzivni koordinator Vladimir Rastović i defanzivni koordinator Aleksandar Nešić. Pored njih dvojice, školuje se i još nekoliko pozicionih trenera, kao i trener zadužen za fleg.

Imperatori su prepoznali da je jedan od najvećih problema ekipe to što je drastično podmlađena, pa samim tim i neiskusna. Stoga su pripreme počele još u junu prošle godine. S tim u vezi, klub je namerno istupio iz višeg ranga takmičenja u niži rang, kako je već istaknuto, da bi mladi igrači dobili realnu šansu da se bore sa sebi ravnopravnim ekipama. U toku pripremnog perida, radilo se mnogo, kako na taktičko-tehničkoj pripremi, tako i na kondicionoj spremi. Podizanje forme je tako ove sezone trajalo duže, ali se zato i temeljnije radilo.

Takođe, Imperatori su odlučili da ove sezone, i pored ponuda koje su imali, ne angažuju strance, da ne bi upali u zamku „korišćenja” iskusnijih igrača. Zato su celokupnu igru usmerili na sopstvene snage. Od seniora u ekipi su ostali Desimir Đorđević, koji je ujedno i kapiten ekipe, Lazar Koković, Nemanja Ilić i igrač-trener Aleksandar Nešić.

Kad se sve uzme u obzir, Imperatori od predstojeć, ali svih narednih sezona imaju velika očekivanja. Plan i program stručnog štaba jeste da spremi i oformi ekipu koja će biti nosilac igre u narednih nekoliko godina.

– Cilj koji smo ispred sebe postavili i koji ćemo ostvariti jeste povratak u najjači rang takmičenja za dve do tri godine. Imperatori su krenuli u pohod da povrate staru slavu, koju su prethodne generacije kroz krv i znoj stekle! – istakao je za naš sajt Predrag Trajković, kondicioni trener Nišlija.

U pripremnom periodu Nišlije su odigrale i jednu utakmicu protiv iskusnije ekipe iz Bora, ekipe Golden Bearsa. Utakmicu je protekla u prijateljskom duhu, a Borani su je dobili s nekoliko tačdauna razlike.

– Međutim, ta prijateljska utakmica imala je za cilj da proverimo igrače na nekim pozicijama, da proverimo samu taktiku igre, kao i da sami igrači dobiju na iskustvu – napominje Trajković.

Imperatori će u grupi Jug snage odmeravati s momcima iz Smedereva, Kraljeva i Obrenovca, a prvi na spisku su Bedemi s kojima će se sastati u Smederevu u nedelju 9. aprila. Trajković kaže da su prikupili saznanja o svojim protivnicima te imaju poštovanje prema njima.

– Za prvo kolo takmičenja ove godine, kao što sam i rekao, spremali smo se dugo i temeljno. Informacije koje smo sakupili govore nam da je ekipa iskusna i za svako poštovanje, ali mi smo usmereni na sopstvenu igru koju ćemo probati da nametnemo od samog početka. Kako gostujemo u prvom kolu, to je prava prilika za naše momke da se dokažu na tuđem terenu – poručio je na kraju kondicioni trener ekipe iz Niša.

Kik-of ovog susreta je u 13.00 sati, a igra se na pomoćnom terenu gradskog stadiona u Smederevu.