Treća liga Srbije 2017: Hawks Obrenovac

1823

Pred ekipom Hawks iz Obrenovca je četvrta seniorska sezona u tackle fudbalu. Prošle sezone ubeležili su rezultat za istoriju – prvu pobedu, ali su ih kasnije u četvrtfinalu nadjačali Bearsi iz Sofije, kasnije šampioni Treće lige Srbije. Obrenovčani sada kreću u novo takmičenje s ciljem da pružaju dobre partije tokom čitave sezone.

– To je naš osnovni cilj, ali želimo da bude što manje oscilacija u igri i da prikažemo određeni napredak u odnosu na prethodnu sezonu. Iako nam plasman nije bitan, trudićemo se da u svaki meč uđemo maksimalno motivisani – započeo je izjavu za naš sajt Stefan Ljumović, predsednik i raning-bek KAF Hawks iz Obrenovca.

Nepuna četiri meseca Obrenovčani su se spremali za novu sezonu. Pripreme su počeli sredinom januara, odmah nakon praznika, i po već ustaljenoj praksi, bile su podeljene na tri celine.

– Tokom prvih mesec dana radili smo isključivo na treninzima snage i kondicije, nakon čega je usledio rad na tehničkom usavršavanju igrača, da bismo tokom većeg dela marta radili na polju taktike, odnosno uigravanju napada, odbrane i specijalnih timova – pojasnio je Ljumović.

Ekipa iz Obrenovca, čiji je ženski fleg tim dvostruki uzastopni prvak Srbije, u odnosu na prethodnu sezonu nije mnogo menjao igrački kadar. Momci koji su činili okosnicu tima i dalje su tu, a najviše promena doživela je ofanzivna i defanzivna linija, koja je ostala bez trojice iskusnih igrača: Aleksandra Rankovića (povreda), Jovice Vladisavljevića i Nikole Zuvića (poslovne obaveze).

Najstariji igrač, defanzivni bek Miodrag Vučićević, odlučio je da završi karijeru. S druge strane, posle 10 godina pauze aktivirali su se Vukašin Adamović (DL/OL) i Srđan Filipović (OL), nekada igrači obrenovačkih Nebeskih gromova, a u tim se vratio i kvoterbek Jovan Čanić koji je prošle sezone nastupao za Pastuve iz Požarevca. Takođe, iz ekipe Pirata došao je ofanzivni linijaš Đorđe Todorović. „Novajlije” su Đorđe Radonjić, Stefan Ivošević, Ivan Popović, Ivan Matić i Filip Manojlović, dok je U15 reprezentativac Nikola Nikolić prekomandovan iz fleg tima.

Kada je reč o trenerskom kadru, Ivan Ivanović se posle dve godine povukao s mesta glavnog trenera zbog privatnih obaveza, tako da u ovu sezonu Hawksi ulaze bez njega, dok će Jovan Čanić biti ofanzivni a Miloš Marjanović defanzivni kordinator. Njima će kao pozicioni treneri pomagati Milan Simić (OL/DL) i Stefan Ljumović (RB/WR/DB).

Klub je prelazni/pripremni period iskoristio i da odigra dve prijateljske utakmice: Šapcu sa Sharksima i u Obrenovcu sa Pastuvima.

– Oba susreta smo iskoristili pre svega kako bismo isprobali određene taktičke zamisli i na vreme otklonili sve nedostatke u igri, dok je rezultat bio u potpuno drugom planu – rekao je Stefan Ljumović.

Za razliku od prethodne sezone, Obrenovčani će se ove takmičiti u grupi Jug, a protivnici će im biti momci iz Smedereva, Niša i Kraljeva. S Kraljevskim krunama sastaju se u nedelju 9. aprila, a o prvim protivnicima u novoj sezoni, Ljumović je rekao:

– Royal Crownse uglavnom čine mladi i talentovani igrači, i uz par iskusnijih predstavljaju jedan izuzetno kvalitetan tim. Mi nećemo moći da računamo na našeg juniorskog reprezentativca Ivana Pantića, zbog obaveza prema reprezentaciji u Karatašu, ali mislim da imamo dovoljno kvaliteta da učinimo ovaj meč jako zanimljivim i neizvesnim – zaključio je na kraju trkač, hvatač i defanzivni bek Jastrebova.

Utakmica će se igrati na Atletskom stadionu u Kraljevu, a početak je zakazan u 15.00 časova.