Treća liga Srbije 2017: GTC Vianor Vidre Bečej

2440

Najmlađa i najneiskusnija ekipa u Srbiji, posle debitantskog nastupa u sezoni 2016, hrabro ulazi u predstojeću, gde će u okviru grupe Sever nastojati da ostvari prvi pobedu. To je ujedno i cilj kluba iz Bečeja koji, uzgred, ima i ambiciju da se što balje plasira na tabeli.

Kao i većina drugih klubova, i Vidre su pripreme započele u oktobru prošle godine. U prvom delu priprema, koje su trajale do poslednjeg vikenda decembra, uglavnom je akcenat bio na kondiciji i na osnovnim elementima fudbala. Drugi deo priprema je počeo sredinom januara i tada se krenulo sa uigravanjem ekipe i uvežbanjem akcija.

Kako smo nedavno pisali, GTC Vianor Vidre novu sezonu dočekaće uz pojačanje novih igrača iz Novog Kneževca, Vrbasa i Novog Sada. Nova lica u su Mario Šapurić – RB, Marko Dedić – LB, Dragan Majstorović – FB (došli iz GAT Dukes Novi Sad); zatim Milan Stanimirov – WR, Bojan Divjakov – DB, Marko Divjakov – DB (došli iz ekipe Grofovi Novi Kneževac) i novi neiskusni igrači Kristijan Palfi, Branislav Markov i Borislav Stojkov.

Klub nije dovodio inostrana pojačanja, a iako je iz kluba otišlo 15 igrača, taj nedostatak se neće osetiti jer većina njih odigrala je jednu, dve ili nijednu utakmicu prošle sezone.

Stručni kadar se nije menjao. Glavni trener je ostao Darko Marojević, defanzivni koordinator je Filip Šapurić, dok  je ofanzivni koordinator Mario Šapurić.

Vidre su odigrale i jednu prijateljsku trening utakmicu sredinom marta sa drugoligaškom ekipom Mamuta iz Kikinde. Rezultat je, razumljivo, bio u drugom planu, a prioritet je bio da se sagleda kakva je uigranost ekipe i koliko su momci spremni za ligu.

Bečejci će se u 1. kolu sastati s „novajlijama” u trećoj ligi – iskusnom ekipom Pirati, koja je došla iz više ranga. Kako navode u klubu, malo poznaju protivnika, nisu se do sada susretali, osim prošlog leta na zemunkom Lidu, u revijalnom meču 7 na 7.

– Svakako da ulogu favorita prepuštamo domaćinima, ali mi nećemo odustajati ni u jednom momentu i iskoristićemo svaku priliku koja nam se ukaže za pobedu. U ekipi vlada jako dobra atmosfera pred sezonu, svi u klubu su željni dokazivanja a naročito željni prve pobede posle debitanske sezone bez pobede. Tu vidimo našu prednost u moralnom smislu – ističu Vidre, zahvalivši se na kraju na velikoj pomoći Bojanu Mandiću (GTC Vulkanizer).

Utakmica 1. kola zakazana je za subotu 8. aprila od 15.00 časova, na terenu OŠ „Sutjeska” u Zemunu.