Treća liga Srbije 2017: Sharks Šabac

2801

Osam klubova Treće lige Srbije započinje svoju sezonu predstojećeg vikenda, 8/9. aprila. Kao i prethodne, i ove godine je treći rang regionalno podeljen u dve grupe –
Sever i Jug – u okviru kojih će se takmičenje završiti do 6/7. maja, posle čega slede četvrtfinalni, polufinalni susreti i naravno finale.

Novina je da će klubovi, nakon četvrtfinala, imati mogućnost da odigraju i utakmice za plasman od 5. do 8. mesta. Poraženi finalista igraće baraž meč sa šestoplasiranom ekipom Druge lige Srbije, dok će šampion lige izboriti plasman u viši rang naredne godine.

Kako prilika nalaže, Srpska asocijacija američkog fudbala predstaviće na svom sajtu većinu učesnika Treće lige (one koji su poslali tražene informacije), a prva u nizu je ekipa Sharks iz Šapca, koja je prošle sezone takmičenje završila u četvrtfinalu, izgubivši od, sada drugoligaša, ekipe Avala Golden Bears iz Bora.

Šabačke ajkule su ove, kao i svake sezone, pripreme započele sredinom oktobra, prozivkom na koju se odazvalo pola tima iz prethodne sezone. U toku samih priprema, rađen je balansiran program kondicije i tehničko-taktičkih vežbi, kako bi se novi igrači koji su se priključili seniorima što pre „ubacili u mašinu” i što bolje pripremili za sezonu.

Ekipu će predvoditi isti trenerski kadar kao i prošle godine, predvođen Darkom Štablerom, glavnim trenerom i reprezentativnim selektorom fleg ekipe Srbije (U15). Njemu poziciono pripomažu najiskusniji igrači: Marko Vujović i Marko Stanković (OL/DL), Aleksandar Pavlović (QB/WR/CB), Marko Simić (WR/CB/DB) i Borisav Marković (DB/LB).

Sharksi su uspeli da zadrže veći deo starih igrača koji su tokom prethodne dve sezone činili okosnicu tima, a broj novopridošlih je u blagom porastu. Ekipa je tehnički pojačana na svim pozicijama, bez obzira što neće imati pomoć inostranih igrača, pa se s razlogom nadaju da će ove sezone klub biti respektabilniji u očima protivnika u odnosu na prethodne godine. Ipak, Ajkule žele da se to pokaže i na terenu.

Šapčani su u sklopu priprema odigrali i jedan skrimidž-meč sa obrenovačkim Hawksima, ali je rezultat bio potpuno nevažan.

– Videli smo gde „škripi” i mislimo da smo do sada popravili veći deo onoga što je bio problem, te da smo unapredili postojeći pelejbuk – otkrio je Milan Jokić, ofanzivni linijaš u redovima Ajkula.

Sharksi će u 1. kolu putovati u Klek, gde će se sastati sa ekipom Knights, u okviru grupe Sever. O očekivanjima od tog susreta, Jokić je rekao:

– Ono koliko znamo, to je da je Klek zadržao skoro celu ekipu od prošle sezone. To samo po sebi može da bude veliki plus za njih, ali mislimo da posedujemo bolji psihički sklop u odnosu na prošlu godinu i da smo uigraniji.

Kada se podvuče crta, a kada je reč o ambicijama, Ajkule pre svega žele da iskoriste sezonu da maksimalno uživaju na terenu, te da prođu sa što manje povreda.

– Ne bismo se bavili predviđanjima, ali slagali bismo kada bismo rekli da ne želimo viši rang. Neka teren pokaže da li smo ga i zaslužili – skromno je na kraju naveo Jokić.

Datum i vreme odigravanja meča Knights – Sharks biće naknadno saopšteni.