Treća liga Srbije 2017: Pirates Zemun

2630

Novi član Treće lige Srbije u predstojećoj sezoni biće zemunska ekipa Pirates. Oni će se takmičiti u okviru grupe Sever protiv klubova iz Bečeja, Kleka i Šapca.

Pirati su započeli pripreme odmah po završetku juniorske lige, u oktobru. U prethodnih šest meseci radilo se na svim aspektima: kondiciji, snazi, tehnici i taktici.

Klub će i ove sezone predvoditi „ruki” trener Nemanja Jelić, koji je ujedno i glavni trener svih ostalih kategorija Pirata. Njemu će od pomoći biti koordinator specijalnih timova, kiker i panter Dragutin Žikić, dok posao defanzivnog koordinatora na terenu obavlja kapiten odbrane Aleksandar Bajić.

Tim je pretrpeo drastične kadrovske promene, ali kako ističu u ovom klubu, cilj je stabilizacija kluba uz podizanje kvaliteta mladih igrača i trenera.

– Možemo da se pohvalimo organizacijom koja je već sada na jako visokom nivou. Svaki takmičarski rezultat, a primarni je povratak u Drugu ligu, bio bi nagrada za uložen veliki trud u sport koji volimo – rekao je Jelić.

Pirati nisu odigrali pripremnu utakmicu, ali su treneri i dva kapitena u finišu priprema bili gosti na završnom kampu pred početak sezone šampiona Austrije Swarco Raiders Tirol. Stečeno je neprocenjivo iskustvo, kako u aspektu vođenja kluba na terenu, ali i van njega.

– Nadamo se da će ono pomoći ne samo njima i Piratima, već da će veze dva kluba, vremenom, dovesti do podizanja kvaliteta fudbala u Srbiji – dodao je šef struke Pirata.

Zemunci će u 1. kolu ugostiti ekipu GTC Vianor Vidre. Nemanja Jelić izjavio je da se njegova ekipa ne opterećuje kvalitetom protivnika.

– To su naši prijatelji iz Bečeja. Bili su naši gosti na letošnjem turniru na Lidu (7 na 7) i verujemo da je okosnica ekipe ostala ista. Ne opterećujemo se imenima i kvalitetom protivnika. Nadamo se da ćemo biti dobri domaćini, ali i gosti ove godine – zaključio je Jelić.

Utakmica je zakazana za subotu, 8. aprila u 15.00 sati, na terenu OŠ „Sutjeska” u Zemunu.