Druga liga Srbije: Pregled rezultata 1. kola

3813
Foto: Zoran Milovanović (KAF Pastuvi)

U 1. kolu Druge lige Srbije koja je počela ovog vikenda odigrana su tri meča: u Čačku, Kikindi i u Požarevcu. Dva gostujuća tima, Black Hornets i Avala Golden Bears, ubeležila su prve poene ove sezone, dok je požarevačka ekipa Pastuvi ostvarila trijumf na domaćem terenu.

Opširnije izveštaje i kretanje rezulatata pročitajte u nastavku.

1. Angel Warriors – Black Hornets 6 : 45

Veoma ubedljivu pobedu u vrlo dinamičnom susretu ostvarili su Stršljeni iz Jagodine koji su slavili nakon meča u Čačku protiv Anđeoskih ratnika sa 45 : 6.

Po sunčanom vremenu na gradskom stadionu u Čačku veliki broj Čačana okupio se da podrži Ratnike na startu nove sezone, u koju je domaći tim ušao nakon velikih reformi i rekonstrukcije tima. Velikom broju igrača u domaćem timu bio je ovo ujedno i prvi zvanični susret. Jagodinci su u Čačak došli kao jedan od pretendenata za viši rang takmičenja i svoju ulogu su na kraju i opravdali, odnevši celokupan plen rezultatom 45 : 6. Loše otvaranje susreta za domaćina usledilo je već u prvom drajvu gostiju, jer su ostali bez dva startna igrača nakon sukoba sa gostujućim igračima.

I pored problema, Voriorsi su uspeli da preseku loptu i započnu prvi napad, međutim odbrana gostiju je izdržala i omogućila svom kvoterbeku Rajanu Majklu Pahosu da diriguje svojim snagama na terenu. Odličan je bio Amerikanac, napravio potrebnu razliku svom timu i već u narednom napadu nakon odličnog pasa Stršljenovi su poentirali. Dobro je igrala odbrana domaćeg tima, ali je napad Ratnika poklekao u poslednjim momentima prvog poluvremena, kada su gosti nakon presečene lopte poentirali i otišli na odmor sa prednošću od 13 : 0.

Ponovo su Čačani loše otvorili deonicu i rano dozvolili gostima da poentiraju nakon pasa odličnog Amerikanca Pahosa. Isti igrač nastavio je da dominira postigavši novi tačdaun, ovoga puta trčanjem i već na pola treće četvrtine bilo je visokih 26 : 0. Velika rezultatska razlika nije ipak bila pravi prikaz stanja, jer su Čačani dosta poena primili nakon svojih grešaka i u par navrata propustili priliku da kazne goste nakon lošijih rešenja u napadu. Na kraju treće deonice bilo je 32 : 0 za gostujući tim, posle još jednog dobrog napada i pasa pomenutog Pahosa.

Upali su Ratnici u „crvenu zonu” protivnika, ali je pokušaj Avramovića za tačdaun ipak presečen i u narednom drajvu gosti su povisili na 39 : 0, ponovo pasom Pahosa. Konačno su sredinom poslednje deonice domaćini uspeli da organizuju dobar drajv i posle trčanja Đorđa Avramovića od 5 jardi, usledila je radost domaće publike (39 : 6). Neuspeli pokušaj onside kicka Voriorsa omogućio je Stršljenovima dobru startnu poziciju, koju je najbolji pojedinac susreta Rajan Pahos iskoristio sjajnim pasom od 30 jardi ka svom risiveru Srećkoviću i time stavio tačku na sjajnu partiju i trijumf svog tima 45 : 6.

Da su Jagodinci napravili dobar potez dovođenjem kvoterbeka stranca Rajana Pahosa ispostavilo se već na startu šampionata, budući da je Amerikanac bacio čak četiri pasa za tačdaun, a jednom je poentirao i trčanjem. Tačdaun je zabeležio i Bugarin Aleksandar Šterionov trčanjem, odličnom reakcijom odbrane, na listu strelaca se upisao i lajnbeker David Jevremović nakon što je presekao pas Čačana.

Glavni trener Andreja Živković, izjavio je da je njegova ekipa današnjom igrom dokazala svim „nevernim Tomama” da su ipak glavni konkurent za osvajanje Druge lige, te da se reorganizacija kluba pokazala kao pravi potez.

– Utakmicu smo odigrali s rosterom od samo 20 igrača (zbog povrede, odsustva iz zemlje), ali kako sezona bude odmicala, roster će biti brojniji i snažniji. Pravili smo „mentalne greške” i dva puta gubili loptu duboko unutar „crvene zone”. Ipak, ponosan sam na svoje momke, posebno na šest linijaša koji su izneli celu utakmicu, a i na sve novajlije koji su danas debitovali u seniorskoj konkurenciji – istakao je Andreja Živković, dodavši da se njegov tim već sada usmerava na naredni duel.

– Već od danas su sve misli uprte ka narednom protivniku. Svaku utakmicu igramo kao da nam je poslednja.

Prvo kolo je završeno, brojevi govore jedno, a učinak Čačana, koji su za samo nekoliko meseci uspeli da vrate klub na noge i napune tribine svog stadiona, ne može biti numerički iskazan. Duga sezona je pred ovim momcima, sigurno da će već u narednom susretu u Novom sadu uspeti da saberu linije i prikažu bolju igru na oba kraja terena.

Kako poručuju iz čačanskog kluba, put je dug, sezona je duga, ništa još nije izgubljeno. Odgovor Ratnika se čeka i – biće ga sigurno.

Mesto: Čačak, FK BIP
Datum i vreme: 2. april, 14.00 h
Sudije: Ž. Mančić (R), D. Obradović (U), A. Banković (HL), D. Milovanović (LJ), D. Rakić (FJ), D. Petrović (SJ), D. Ranković (BJ)

Rezultat

 1/4  – 0 : 0 
 2/4 – 0 : 13 
0 : 7 – pas 22 yd, Rajan Pahos, za Dejana Srećkovića; PAT Vladimir Nakić
0 : 13 – Aleksandar Šterionov, presečen pas 25 yd; PAT neuspešan
 3/4 – 0 : 19 
0 : 20 – pas 40 yd, Pahos za Bogdana Pavlovića; PAT Nakić
0 : 26 – trčanje 35 yd, Pahos; PAT neuspešan
0 : 32 – David Jevremović, presečen pas 50 yd; PAT izblokiran
 4/4 – 6 : 13 
0 : 39 – pas 2 yd, Pahos za Milenkovića; PAT Nakić
6 : 39 – trčanje 5 yd, Avramović; TPC neuspešan
6 : 45 – pas 15 yd, Pahos za Srećkovića; PAT neuspešan

2. Pastuvi – Wild Dogs 26 : 7

Pastuvi su kao domaćini savladali goste iz Novog Sada sa 26 : 7. Đorđe Marković bio je junak meča, budući da je dva puta utrčao u protivničku end-zonu, što je na poluvremenu donelo prednost domaćinima od 13 : 7. Prvu polovinu igre obeležio je i fambl Požarevljana koji je u end-zoni pokupio Uroš Josipović, postigavši jedine poene za goste.

Treća četvrtina susreta protekla je bez poena, a konačan rezultat postavljen je u poslednjoj etapi, i to nakon dva presečan pasa Novosađana. Najpre je Petar Pavlović, a onda i Aron Fiver istrčao za tačdaun, posle čega je i okončana utakmica.

Nebojša Kartalija, defanzivni koordinator Pastuva, ocenio je da su Pastuvi zasluženo pobedili, pre svega zahvaljujući iskustvu i kvalitetu koje su pokazali u drugom poluvremenu.

– Pobeda nam je važna kao podstrek za početak sezone, ali ostaje mnogo stvari na kojima treba da radimo. S druge strane, odlična ekipa iz Novog Sada je bila težak protivnik i posebno bih istakao njihovu fer igru i ponašanje – izjavio je Kartalija.

Mesto: Požarevac, Gradski stadion
Datum i vreme: 2. april, 15.00 h
Sudije: D. Mihajlov (R), V. Milosavljević (U), J. Žuža (HL), D. Jakšić (LJ), A. Ereš (BJ)

Rezultat

 1/4 – 7 : 7 
7 : 0 – trčanje 15 yd, Đorđe Marković; PAT Marković
7 : 7 – pokupljen fambl, Uroš Josipović; PAT Milan Belić
 2/4 – 6 : 0 
13 : 7 – trčanje 15 yd, Marković; PAT neuspešan
 3/4 – 0 : 0 
 4/4 – 13 : 0 
20 : 7 – intersepcija 25 yd, Petar Pavlović; PAT Marković
26 : 7 – intersepcija 60 yd, Aron Fiver; PAT neuspešan

3. Mammoths – Avala Golden Bears 12 : 14

U izuzetno teškom meču odigranom u Kikindi, pobedu su na kraju proslavili gosti iz Bora. Malo poena i dosta prekida obeležilo je ovaj susret.

Utakmica je započela odmeravanjem snaga protivnika, pa je jednakim rezultatskim učinkom sa obe strane završena prva četvrtina (6 : 6).

Cela druga deonica protekla je u „nadmudrivanju” odbrana, bez poena, da bi se prelomni trenutak dogodio u trećoj, kada je Saša Petrović iz Bora istrčao za tačdaun, a Ćirić uspešnim pretvaranjem za dva poena uvećao prednost svog tima na 14 : 6.

Poslednja četvrtina bila je prilika da Mamuti nadoknade dostižni jedan tačdaun razlike, što im je umalo i pošlo za rukom, ali je neuspešna konverzija za 2 ostavila Kikinđane bez slasti pobede na startu prvenstva, na domaćem terenu.

Mesto: Kikinda, FK ŽAK
Datum i vreme: 2. april, 15.00 h
Sudije: A. Čolić (R), M. Dumeljić (U), B. Mojsijević (HL), P. Stanojević (LJ), B. Medić (BJ)

Rezultat

Team1234FT
Kikinda Mammoths600612
Bor Golden Bears608014

 1/4 – 6 : 6 
0 : 6 – pas 30 yd, Nikola Ćirić za Aleksandra Janićevića; PAT neuspešan
6 : 6 – pas 19 yd, Branislav Fekete za Tajrela Šafera; PAT neuspešan
 2/4 – 0 : 0 
 3/4 – 0 : 8 
6 : 14 – trčanje 10 yd, Saša Petrović; TPC Ćirić
 4/4 – 6 : 0 
12 : 14 – trčanje 60 yd, Matija Almaši; TPC neuspešan