Petorica igrača KAF Wild Boars dobitnici stipendija Ministarstva omladine i sporta

2424
Detalj s ceremonije uručenja ugovora, Kalemegdan

Đorđe Petrović, Branislav Petrović, Aleksa Stevanović, Ivan Radojičić i Milorad Novaković, članovi Wild Boarsa iz Kragujevca, aktuelnog šampiona Srbije, dobitnici su stipendija Ministarstva omladine i sporta u 2017. godini.

Za nosioce sportskih stipendija Ministarstva u ovoj godini predložen je ukupno 391 sportista iz 49 nacionalnih granskih sportskih saveza na osnovu ostvarenih rezultata u prošloj godini, od kojih je za Srpsku asocijaciju američkog fudbala izdvojeno pet stipendija vrhunskim sportistima amaterima nacionalnog ranga.

Ivan Radojičić, jedan od dobitnika stipendije, istakao je da one, osim finansijske podrške, predstavljaju veliki moralni podsticaj koji je najbitniji faktor kontinuranog uspeha.

– Ova stipendija je pre svega jedno lepo i veliko priznanje za mene, moje saigrače, moj grad, ali i za američki fudbal kao sport. Naše odricanje, trud, zalaganje i rezultati su se konačno isplatili – izjavio je Radojičić, mladi defanzivni bek Veprova i reprezentativac Srbije.

Ugovore o stipendiranju, kako vrhunskih sportista, tako i i stipendistima Fonda za mlade talente, uručio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je čestitao mladim studentima i sportistima i istakao da su ove stipendije rezultat njihovog znanja, truda, zalaganja i posvećenosti.

– Ove godine povećali smo broj stipendija za studije u Republici Srbiji. Ovakvim odlukama želimo da pokažemo da država brine o obrazovanju i ulaže u mlade koji su intelektualna elita ove zemlje – rekao je Udovičić.

On je dalje naglasio da je znanje mladih stipendista najprestižniji brend Srbije, a svako od njih je pojedinačno najbolji ambasador svoje zemlje.

– Država ceni i prepoznaje vaš trud i rad i želi da promoviše najkvalitetnije mlade ljude u Srbiji. Budite pobednici, pobedite svoje granice – kazao je ministar omladine i sporta koji je i predsednik Fonda za mlade talente.

Fond je u periodu od kada se nalazi u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, od avgusta 2008. godine do danas stipendirao je više od 21.150 mladih talenata sa uloženih preko 5,5 milijarde dinara, dok se stipendije za sportsko usavršavanje vrhunskim sportistima amaterima dodeljuju u tri kategorije.