1. kolo PLS: Zmajevi pobedom nad Pančevcima otvorili sezonu

4043

Panteri i Zmajevi otvorili su novu prvoligašku sezonu utakmicom u Pančevu, u kojoj su bolju igru prikazali gosti iz Beograda, pobedivši domaćine sa 23 : 2.

Bez nekoliko prvotimaca, pre svih jednog od najboljih igrača u redovima Pančevaca raning-beka Stefana Dedića, te Majkla Kembela, polovinu ekipe Pantera činili su igrači iz juniorskog pogona koji su pružili dostojan otpor u ovom meču ipak jačem protivniku. Zmajevi su pažljivo gradili napad od samog početka, i to uspeli da materijalizuju već u prvoj četvrtini.

U ekipi Plavih zmajeva dobro je funkcionisao tandem Zlatić–Nikolić koji je postigao dva tačdauna, a jednom u end-zonu utrčao je i Miloš Grujičić.

Nešto dinamičnija igra viđena je u poslednjoj četvrtini, koju je obeležila odlična rekacija specijalnog tima domaćina, kada je Dejan Gligorić izblokirao šut za ekstrapoen Zmajeva te praktično pretrčao ceo teren, donevši tako prve i jedine poene svom timu.

Analizirajući prvi ovosezonski duel, Nikola Davidović, ofanzivni linijaš Dragonsa i reprezentativac Srbije, rekao je da je njegova ekipa znala da će utakmica s Panthersima biti teška i da moraju da iskoriste sve ukazane šanse.

– Iako smo uoči meča saznali da nam tri igrača neće igrati, startni LB Lazar Bogićević i startni TE Željko Novak, kao i iskusni DB Valentino Stojiljković, konsolidovali smo redove i ušli jako u meč. Prvo poluvreme je proteklo u vidu jakih defanziva oba tima dok nije proradila „lavovska” veza Zlatić–Nikolić. U drugom poluvremenu napad se trgao i brzo poentirao, osvajajući teren pretežno trčanjem – osvrnuo se Davidović, dodajući da je odbrana konstantno vršila pritisak na protivnika, ne dozvoljavajući protivniku da lako osvajaju teren.

– Odbrana nije dozvolila da primi poene i držala je Pantere ispred svoje end-zone. Ušavši u poslednju četvrtinu, Zmajevi su brzo poentirali i nakon toga rutinski „trošili” vreme trčanjem – zaključio je reprezentativac Srbije.

Mesto: Pančevo, SC Mladost
Datum i vreme: 25. mart, 14.30 h
Sudije: P. Pavlović (R), A. Banković (U), R. Jonović (HL), B. Perić (LJ), A. Dašić (FJ), J. Vamović (SJ), V. Popović (BJ)

Rezultat

* napominjemo da su podaci o načinu postignutih poena nezvanični

 1/4 – 0 : 7 
0 : 7 – pas 25 yd, Mladen Zlatić za Milana Nikolića; PAT Uroš Jović
 2/4 – 0 : 0 
 3/4 – 0 : 7 
0 : 14 – trčanje 2 yd, Dragan Grubić; PAT Jović
 4/4 – 2 : 9
2 : 20 – pas 15yd, Zlatić za Nikolića; PAT izblokiran, Dejan Gligorić
2 : 23 – fild-gol 35 yd, Jović

Zmajevi su se tako revanširali Panterima za poraz na svom terenu, u 4. kolu prošle sezone.

Blue Dragonsi će u 2. kolu kroz dve nedelje igrati protiv Celtisa u Somboru, a Panteri će igrati u Sremskoj Mitrovici protiv Legionara.