SK Prva liga Srbije: Celtis Sombor

2791

Ekipa Celtis iz Sombora izborila je plasman u najviši rang srpske lige nakon što se doslovno „prošetala” Drugom ligom protekle godine. Ubedljivo prvo mesto na tabeli, šest pobeda i bez ijednog poraza, obezbedilo je Somborcima mesto u „eliti” ove godine.

Za Somborcima je nadasve uspešna sezona, koja je na kraju krunisana i s pet titula najboljih pojedinaca u Drugoj ligi Srbije. Predrag Mandić proglašen je za najkorisnijeg igrača lige, a takođe je stekao i naslov najboljeg tajt-enda. Pored njega, priznanja su dobili i Marko Krpan (OL), Nikola Skuban (K/P) te Andrej Sekulović, kao najbolji trener.

Sekulović će i ove godine predvoditi tim iz Bačke, a imaće vrlo težak zadatak jer će ujedno biti ofanzivni, defanzivni koordinator, te trener specijalnih timova.

Detalj s pripremnog meča protiv Spartansa (Foto: KAF Spartans)

Celtisi su počeli da se pripremaju za takmičenje sredinom januara; do sredine februara se radilo na fizičkoj spremi i individualnim vežbama. Nakon toga počeli su sa implementacijom plejbuka, da bi se zvanični pripremni period završio odigravanjem prijateljske utakmice početkom marta sa ekipom Sarajevo Spartansi.

– Taj meč u Tuzli smo izgubili u produžetku 27 : 20, ali smo prvenstveno želeli da probamo i neke nove zamisli i postavke. Odigrali smo opušteno, bez rezultatskog imperativa, kako bismo tačno videli šta sve dobro i loše radimo, te ispravili greške – istakli su u Celtisima.

Kada je reč o igračkom kadru, Somborcima će oslonac biti isključivo domaći igrači. U odnosu na prethodnu godinu, ekipa neće moći da računa na 12 igrača: Aleksandra Vujinovića, Nikolu Gucunju, Nevena Aškovića, Dejana Maksimovića, Igora Zigića, Alena Radakova, Gorana Fehera, Arpada Sinka, Nikolu Janeša (privatne obaveze), zatim na Marka Krpana i Andreja Rozinka zbog povrede, dok će Marko Jakšić igrati u bečejskim Vidrama.

Ipak, ekipu su svojim dolaskom pojačali Duško Pokrajac (Novi Sad Dukes) i Miloš Jandrić, povratnik u redove Celtisa.

Detalj s pripremnog meča protiv Spartansa (Foto: KAF Spartans)

Opstanak u društvu prvoligaša logična je i racionalna ambicija kluba, ali Somborci obećavaju da će dati sve od sebe te pružiti dobre partije na terenu.

– Mi smo klub iz male sredine, s malim budžetom i fondom igrača, ali velikim srcem. Daćemo sve od sebe da pokušamo da ostvarimo cilj, a to je opstanak u ligi. Sve preko toga je bonus koji ćemo oberučke prihvatiti – pročuju Celtisi.

Prvi protivnik je, ni manje ni više, nego aktuelni šampion i trofejni klub iz Kragujevca, koji će na svom terenu ugostiti „novopečene” prvoligaše.

– Ni malo zahvalno za prvu utakmicu! Nismo se nešto preterano bavili analizom njihove igre jer su i oni promenili dosta igrača, a verovatno i samu filozofiju igre u odnosu na prošlu godinu. Ovo je sport u kojem svi imaju šansu da pobede. Tako i mi idemo da probamo da napravimo što bolji rezultat pa ćemo videti šta će se desiti – zaključili su na kraju u somborskom klubu.

Utakmica 1. kola Sport klub Prve lige Srbije između Veprova i Celtisa igraće se u nedelju 26. marta od 14.00 časova na stadionu FK Arsenal u Kragujevcu.