Sedam dana do početka SK Prve lige Srbije (VIDEO)

3165
7 VS 7 na jesen 2020

Sport klub Prva liga Srbije startuje već 25/26. marta, a osam klubova u konkurenciji je za naslov prvaka države. Titulu brani ekipa Wild Boars iz Kragujevca.

Predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala Rade Rakočević izrazio je zadovoljstvo što se u okviru SAAF-a ovog proleća organizuje još jedno seniorsko prvenstvo u američkom fudbalu, i to u tri ranga takmičenja.

– Poslednje tri godine Srbija je imala tri različita šampiona, i verujem da će i nastupajuće prvenstvo biti jednako uzbudljivo kao prethodna, i da ćemo gledati dobar američki fudbal. Raduje me i što je tim iz Sombora u prvoj ligi, jer to dokazuje da dug i istrajan rad i kvalitet dovedu do rezultata.

Kada je reč o Drugoj ligi Srbije, ona počinje sedam dana kasnije u odnosu na prvoligaše. Predsednik Rakočević je podsetio da će se u tom rangu ove sezone nadmetati šest timova – manje nego što je možda bilo očekivano.

– Ipak, mislim da je potpuno u redu da se timovi koji osećaju da ne mogu da igraju na odgovarajućem nivou opredele za ligu za koju smatraju da odgovara njihovoj trenutnoj situaciji – izjavio je Rade Rakočević.

U Trećoj ligi Srbije ove sezone našlo se osam ekipa, podeljenih u dve grupe. Takmičenje počinje 8/9. aprila.

– Uveren sam da će i u ovom rangu biti dosta kvalitetnih timova koji će i rezultatski i organizaciono zaslužiti plasman u viši rang.

Rade Rakočević je pozvao sve ljubitelje američkog fudbala, ne samo one one koji prate ovaj sport u Srbiji, već i NFL, da maksimalno iskoriste novu sezonu, dođu na naše stadione i da se uvere kako naš američki fudbal izgleda uživo.

Predsednik SAAF-a na kraju je svim timovima poželeo dobru i uspešnu sezonu.

Srpska asocijacija američkog fudbala će u naredna četiri dana, sledeći praksu ranijih godina, na sajtu predstaviti sve klubove učesnike Sport klub Prve lige Srbije.