Marš Ratnika u novom svetlu

2996

Klub američkog fudbala Angel Warriors iz Čačka pokušaće u tekućoj sezoni da se u velikom stilu vrati na mala vrata sve popularnijeg sporta u našoj zemlji.

Čačani su seniorski tim u prethodnim sezonama uglavnom bazirali na igračima koji su ujedno nastupali za juniorski tim i zbog velike razlike u kvalitetu ali i iskustvu, ambicije kluba nisu bile na visokom nivou. Naravno ne sme se ni zaboraviti veliki broj igrača koje je Čačak lansirao u svet američkog fudbala, a među njima je svakako najpoznatiji Mihailo Josović, jedan od najboljih trkača u našoj zemlji. Međutim, ova sezona mogla bi da bude glavna prekretnica, a dosadašnji procesi u klubu sve govore da će se u Čačku ponovo gledati atraktivan i uzbudljiv američki fudbal.

Pripreme su u završnoj fazi, osnovano je novo rukovodstvo kluba, a kostur tima činiće povratnici u klub koji su prošle sezone nastupali za aktuelnog šampiona države. Dovoljni razlozi da se Čačak stavi na mesto glavnih konkurenata za Prvu ligu.

Kako je svaki početak težak, govori i priča momaka koji su odlučili da svoj matični klub vrate na stare staze slave, kada nijedan tim nije sa preteranim oduševljenjem dolazio na teren u Čačak.

Mnogo toga je učinjeno u prelaznom periodu. Osnovano je novo rukovodstvo kluba dok je na mesto direktora, umesto dugogodišnjeg Saše Stojanovića, izabran Čačanin, ekonomista Dragan Pavlović. Stojanović će svakako svojim velikim iskustvom i autoritetom kraj terena u mnogome pomagati i voditi kompletan napad Ratnika.

Čuvena floskula „odbrana osvaja titule” može se iskoristiti i u slučaju Ratnika za predstojeću sezonu. Veliki „kambek” u matični klub napravili su defanzivni koordinator Gavrilo Maksimović, zatim sjajni Dušan Ilić i Mirko Slavković, koji će zajedničkim snagama pokušati da odbrane svoju polovinu terena i time smanje pritisak i omoguće Đorđu Avramoviću da mirno diriguje ofanzivnom linijom. Popularni „DJ” imaće podršku u osvajaču prošlogodišnje titule s Veprovima Jovanu Pavloviću, kao i nekolicini mladih i veoma perspektivnih igrača.

Plavo-bela porodica odlično je delovala u pripremnom periodu, a reči hvale imao je i pomenuti Maksimović:

– Pripremni period počeo je 15. januara u zatvorenom prostoru, i usled priliva velikog broja novih igrača, prve dve sedmice najveću pažnju smo posvetili novim igračima i osnovnim pokretima američkog fudbala. Nakon petnaest treninga u sali prešli smo na otvoreno, gde se povećao intenzitet treninga. Preko sedmice dva treninga su bila rezervisana za kondicione pripreme, a za vikend smo radili taktičko-tehnički deo. Pripreme su odrađene izvandredno i maksimalno spremni dočekujemo početak sezone – jasan je bio Maksimović

Potom se defanzivni koordinator osvrnuo na promene unutar kluba i izneo planove i ciljeve za narednu sezonu:

– Klub je ove godine prošao kroz velike strukturne reforme. Dosadašnji predsednik kluba Saša Stojanović je usled privatnih razloga napustio tu poziciju i prepustio vođenje kluba Draganu Pavloviću. Saša će i dalje obavljati funkciju glavnog trenera i ofanzivnog koordinatora, koliko mu vreme i obaveze budu dozvolile. Napravljen je novi upravni odbor kluba koji će uz predsednika pomagati u vođenju kluba. Planovi za ovu godinu su da se plasiramo u Prvu ligu Srbije, klub definitivno poseduje kvalitet za to. Ove godine će druga liga biti najjača do sada, ali i dalje verujem da možemo da se plasiramo u viši rang takmičenja – zaključio je Maksimović.

Zaista veliki put su prešli ovi momci i u narednu sezonu mogu da uđu ponosni na velike stvari koje su uspeli da urade u kratkom vremenskom periodu. Svakako da neće biti lako – dosta ekipa pretenduje da se priključi elitnom rangu takmičenja, ali jedno je ipak sigurno – Čačak je na nogama, nikome neće biti lako jer – Čačak je ponovo grad kojim marširaju Ratnici.