Igrači iz Novog Kneževca, Vrbasa i Novog Sada pojačali bečejske Vidre (VIDEO)

1897

Klub američkog fudbala GTC Vianor Vidre novu sezonu dočekaće uz pojačanje novih igrača iz Novog Kneževca, Vrbasa i Novog Sada, otkrili su predsednik i potpredsednik kluba Filip Avramov i Gordan Ličanin, gostujući u emisiji „Bečejski ugao” na lokalnoj TV stanici.

Reč je o Vrbašanima Mariju Šapuriću, Dušku Pokrajcu i Draganu Majstoroviću koji su došli iz prvoligaške ekipe GAT Dukes, zatim Marku Dediću, a tu su i momci iz Novog Kneževca Milan Stanimirov i Bojan Divjakov.

Predstavnici kluba su u emisiji izjavili da su pripreme počele još u oktobru te da bečejski klub ima velike ambicije u nastupajućoj sezoni – ulazak u viši rang. Podsetimo, GTC Vianor Vidre, nakon debitantske sezone u 2016, takmičiće se u Trećoj ligi Srbije u grupi Sever, a protivnici će im biti Zemun Pirates, Klek Knights i Šabac Sharks.

– Koliko su te ambicije ostvarive i realne, videćemo kad sezona počne, jer igramo sa ekipom iz Zemuna koja je prošle godine igrala u Drugoj ligi Srbiji i s kojom se do sada nismo sastajali, ali i zbog drugačijeg sistema takmičenja po kojem se sve ekipe iz obe grupe ukršaju i igraju plej-of nakon regularnog dela sezone – izjavio je Filip Avramov.

On je iskazao i zadovoljstvo proteklom sezonom, budući da je klub iz Bečeja nov u Srbiji.

– Naša najslabija tačka bio je napad, ali dolaskom novih igrača nadamo se da će taj aspekt igre biti na višem nivou – dodao je Avramov.

Gordan Ličanin, potpredsednik kluba, rekao je da je kostur ekipe manje-više ostao isti. Otišli su neki igrači koji su malo učestvovali u igri, ali je došlo nekoliko novih koja se mogu smatrati pojačanjima u pravom smislu te reči.

– U klubu trenutno igra oko 30 momaka i verujem da će razlika na terenu, u odnosu na prošlu godinu, biti evidentna. Osetan napredak je učinjen pre svega na treninzima i trenažnim procesima – kazao je Ličanin.

Kada je reč o glavnom treneru, i ove sezone će ekipu predvoditi Darko Marojević iz Vrbasa. Njegovi pomoćnici će biti braća Mario i Filip Šapurić.

Filip i Gordan su se takođe osvrnuli na nedavno održan turnir u fleg fudbalu „Trofej Vojvodine”, čiji je Bečej bio domaćin, istakavši dobru organizaciju i zadovoljstvo drugih učesnika, budući da je to bio prvi događaj takvog tipa u Bečeju.

Takmičenje u Trećoj ligi Srbije počinje 8/9. aprila, a Bečejci će u prvom kolu biti gosti Piratima iz Zemuna.

Kompletno gostovanje Filipa Avramova i Gordana Ličanina možete pogledati u video-snimku Televizije Bečej.