Potraga za novim sudijama američkog fudbala

3098

Udruženje sudija američkog fudbala (USAF) i ove godine otvara konkurs za nove sudije koji traje do 13. marta.

Ako volite ovaj sport, znate osnovna pravila i principe po kojima američki fudbal funkcioniše, odgovorni ste i imate ozbiljan pristup prema zaduženjima, onda ste baš vi potencijalni kandidati.

Ceo koncept je osmišljen tako da se tokom prolećnog dela sezone u Srbiji potencijalne nove sudije obučavaju, budu aktivne, a licenca se dobija pred jesenji deo sezone, kada su nove sudije spremne za teren.

sudija_am_fudbalObuka koja se sprovodi već treću godinu zaredom sastoji se iz dva dela: teorijskog i praktičnog, što se pokazalo kao veoma korisno:

  1. deo – teorijska obuka koja se realizuje online, što između ostalog znači da kompletnu literaturu zainteresovani kandidati dobijaju imejlom. Osim toga, biće organizovana i predavanja na kojima će kandidati imati mogucnost da čuju iskustva i objašnjenja iskusnijih sudija.
  2. deo – praktična obuka; u toku praktičnog dela obuke sva teorijska znanja primenjuju se na terenu, a kandidatima se otvara mogućnost da na zvaničnim utakmicama direktno uče od sudija.

Nakon teorijskog i praktičnog dela obuke, polaznike očekuje finalni test. Oni kandidati koji polože test postaju zvanične sudije USAF-a.

U svakom trenutku polaznicima i kandidatima svi članovi USAF-a stoje na raspolaganju.

Prijave se popunjavaju na sajtu SAAF-a. Sve informacije u vezi s prijavom mogu se dobiti putem imejla: postanisudija@saaf.rs.

Prva grupa biće formirana 13. marta, kada ističe rok prijave za ovu godinu.