Turnir „Trofej Vojvodine” u nedelju 29. januara

1507

Prvi „Trofej Vojvodine”, turnir u fleg fudbalu za seniore, održaće se u nedelju 29. januara u Bečeju. Takmičenje ima humanitarni karakter, a učestvovaće sedam klubova.

Na ovom turniru, kojim će se praktično otvoriti sportska takmičenja u američkom fudbalu u 2017. godini, učešće je potvrdilo sedam klubova iz Vojvodine, i to:

GRUPA A

  • Meridian Indians Inđija
  • GTC Vianor Vidre Bečej
  • Mammoths Kikinda
  • Wild Dogs Novi Sad

GRUPA B

  • Grofovi Novi Kneževac
  • Klek Knights
  • Legionaries Sremska Mitrovica

„Trofej Vojvodine” imaće humanitarni karakter, kako bi se prikupila pomoć za obnovu objekta i električnih instalacija kuće u kojoj živi porodica Granić (Zdenko Granić, samohani otac dvanaestogodišnjeg dečaka Dina koji boluje od dijabetesa), a koja je oštećena u požaru koji se dogodio polovinom prošle godine.

Domaćin i organizator turnira je KAF GTC Vianor Virdre iz Bečeja uz pomoć uz pomoć poslanice u Skupštini AP Vojvodine Slađane Jovanović i Saveza američkog fudbala Vojvodine.

Filip Avramov, predsednik bečejskog kluba, izjavio je da je cilj organizovanja turnira da se što više mladih zainteresuje za američki fudbal.

Organizovanjem turnira u fleg fudbalu želimo da na najbolji način u ovom periodu promovišemo sport kojim se bavimo. Cilj nam je da zainteresujemo što više mladih da počnu da treniraju fleg fudbal i da upoznamo Bečejce s pravilima američkog fudbala. Turnir ima i humanitarni karakter pa pozivam sve ljude dobre volje da dođu, da vide čime se bavimo, a takođe i pomognu u humanitarnoj akciji – izjavio je Avramov, zahvalivši se Opštini Bečej i Savezu američkog fudbala Vojvodine na pruženoj pomoći.

Turnir će se odigrati u Omladinskom sportskom centru „Mladost” u Bečeju. Pročetak turnira je zakazan za 11.00 časova, kada bi trebalo da počnu utakmice po grupama, dok od 16.00 časova počinju završne utakmice turnira. Finalna utakmica je zakazana za 18.00 časova.

UPLATE SREDSTAVA ZA PORODICU GRANIĆ

Klub američkog fudbala Vidre
Uroša Predića 10, 21220 Bečej
Račun: 275-0010225931030-28, Societe Generale Bank
MB: 28816138
PIB: 109153939