Počele pripreme Plavih zmajeva za sezonu 2017

2549

Beogradska ekipa Blue Dragons uveliko se sprema za svoju novu prvoligašku sezonu. Petoplasirani tim Sport klub Prve lige Srbije 2016. ove godine želi korak više. S tom namerom, ozbiljan rad i domaća i inostrana pojačanja, kako trenerskog, tako i igračkog kadra, samo su neki od aspekata koje uprava kluba sprovodi radi postizanja cilja.

Zvanične pripreme Zmajeva počele su 15. januara na stadionu Fudbalskog kluba Zemun. Nakon traj-aut treninga tokom novembra i decembra, novi momci, a i svi oni koji su hteli da napreduju, posećivali su treninge dva puta sedmično. U tom periodu se pojavilo nekoliko momaka koji su se izborili za svoju šansu u Dragonsima, dok su ostali priključeni pogonu „bratskog” kluba Pirates iz Zemuna.

Foto: Ugljarević Photography
Foto: Ugljarević Photography

Dva američka trenera

Seniorski tim Plavih zmajeva broji oko 50 igrača i svi s velikim nestrpljenjem očekuju početak nove sezone pod komandnom palicom trenera Džejmsa Fajeda. Ove sezone će Dragonsi prvi put imati dva američka trenera – već pomenutog Fajeda koji je našoj javnosti i poštovacima američkog fudbala u Srbiji poznat po radu u Indiansima i Dukesima, a i kao član stručnog štaba reprezentacije Srbije. Drugi inostrani trener u redovima Dragonsa je Šemejn Peters, kondicioni trener koji će pored fizičke spreme brinuti i o pojedinim segmentima igre. Peters je proveo neko vreme u Baltičkoj ligi, radeći kao kondicioni i pozicioni trener u Lionsima iz Rige.

Mesto ofanzivnog koordinatora povereno je, kao i prošle godine, Davoru Gojkoviću koji će imati pomoć trenera ofanzivne linije Srđana Aleksandrovića. Odbrana će biti potpomognuta pozicionim trenerima Valentinom Stojiljkovićem i Atilom Pravdom.

Treća sezona Korija Vilijamsa

Kada je reč o inostranim pojačanjima u redovima Beograđana, tu su dva poznata lica: vajd-risiver Kori Vilijams, koji će odigrati svoju treću sezonu u Zmajevima, i defanzivni bek Marvin Desir, koji će nakon dve sezone provedene u Piratima ovog puta pojačati Dragonse.

Korija ne treba puno predstavljati – bivši hvatač ekipe Washington Huskies, člana PAC 12 – svojim igračkim kvalitetima, ali i iskustvom, pomoći će timu na i van terena. Marvin Desir je, pored Pirata, u Evropi nastupao i za turski Mersin Mustangs, a u Beograd je došao nakon veoma uspešne sezone u GFL i ekipi Franken Knights. Inače, Marvin je u SAD nastupao za ekipu Univerziteta „Friends”, a jednu sezonu se zadržao i u NCAA DII ekipi Northwestern Oklahoma State.

Domaći transferi

Među domaćim igračima koji su pojačali ekipu su dugogodišnji iskusni igrači vršačkih Lavova, korpulentni Milan Nikolić (WR) i Marko Anović (C). Uloga vođe napada ove sezone poverena je takođe bivšem igraču Vršca i povremenom reprezentativcu Srbije, kvotebreku Mladenu Zlatiću, koji je poslednju takmičarsku sezonu proveo u nemačkoj ekipi Offenbach Rockets.

Od mlađih nada u redove Dragonsa pristigli su raning-bek Filip Stojanović iz zemunskih Pirata te reprezentativni defanzivni bek Aleksa Mišković iz redova mitrovačkih Legionara.

Svakako će do početka sezone biti još kadrovskih promena u redovima Beograđana, o kojima će navijači kluba i šira javnost biti obavešteni.