Strahinja Stepović u redovima Veprova

1241

Strahinja Stepović, reprezentativac Srbije, novo je u nizu pojačanja aktuelnih šampiona Wild Boarsa iz Kragujevca za predstojeću sezonu.

Iako tek dvadesetčetvorogodišnjak, ovaj hvatač iza sebe ima ogromno međunarodno iskustvo u ligama Nemačke, Švedske i Turske, u kojima je proveo četiri veoma uspešne sezone. U prilog tome govore priznanja za najboljeg igrača napada u oba tima iz švedske elite – Black Knights iz Erebra i 86ers iz Upsale. Za ekipu iz Upsale je čak postigao 15 tačdauna hvatanjem u sezoni 2015, što je bilo najbolje ostvarenje u celoj Švedskoj ligi. Neuhvatljiv je bio i prošle godine u dresu turske ekipe Koč Rems s kojima je, pored titule u domaćem prvenstvu, stigao i do „fajnal-fora“ Lige šampiona.

– Već nekoliko godina priželjkujem da se vratim da odigram sezonu u Srbiji. Sviđa mi se koliko je fudbal ovde napredovao i drago mi je da mi se ukazala prilika. Pregovarao sam s nekoliko timova, nisam uspeo da se dogovorim, a zatim sam stupio u kontakt s Džošom Hepnerom, mojim bivšim trenerom iz Kraljevskih kruna i velikim prijateljem, s kojim sam otpočeo pregovore. Odlučio sam se za Veprove jer su godinama unazad jedan od najboljih timova u Srbiji i bili su spremni da ponude ono što meni treba – istakao je Stepović.

strahinja_stepovic_reprezentacija_b

Pored dobrih igara na klupskoj sceni, postao je i jedan od najboljih igrača reprezentacije Srbije. Debi u dresu s državnim grbom imao je 2015. godine, kada je bio najzaslužniji za pobedu u prijateljskom susretu s Italijom (34 : 31), a potom je odličan bio i u meču baraža s Mađarima (56 : 0). Mnogi njegov izostanak s prošlogodišnjeg prvenstva Evrope B grupe u Italiji, zbog zdravstvenih razloga, vide i jedan od ključnih razloga za poraz u finalu od domaće selekcije (17 : 14). Upravo iz reprezentativnih okupljanja juniorskog i seniorskog tima poznaje većinu novih saigrača.

– Poznajem dosta momaka iz Veprova, što iz reprezentacije, što iz mlađih selekcija dok smo igrali jedni protiv drugih i siguran sam da ću se odlično uklopiti. Očekujem duplu krunu i verujem da ekipa to može da postigne – smatra Stepović.

Nekadašnji učesnik kampa „Tima sveta” dodao je da Srbija po kvalitetu ne zaostaje za ligama u kojima je igrao, ali da je glavna razlika u finansijama i infrastrukturi.

– U suštini, veoma je sličan nivo fudbala, nista veći kvalitet nego ovde. Kada bi se samo malo više ulagalo u fudbal, kao u Nemačkoj i Švedskoj, ko zna gde bi ovom sportu u Srbiji bio kraj – zaključio je Stepović.

Sportski direktor Veprova Mirko Ćirić istakao je da je jako zadovoljan obavljenim poslom u dosadašnjem delu predsezone.

– Posle nekoliko inostranih pojačanja, koja će se uskoro priključiti ekipi, veoma sam zadovoljan i potpisivanjem s jednim od najboljih domaćih igrača, Strahinjom Stepovićem. Ovo mi je posebno drago jer mislim da je Strahinja sjajan momak i sportista, i veliko mi je zadovoljstvo da možemo da okupimo naše najbolje igrače u našoj ligi i time podignemo kvalitet fudbala u Srbiji. Očekujemo da Strahinja izraste u jednog od lidera tima ove sezone, a možda i u godinama koje dolaze – rekao je Ćirić.

Izvor: WildBoars.rs