Prvo inostrano pojačanje Black Hornetsa iz Jagodine

2570

Prvo inostrano pojačanje KAF Black Hornets iz Jagodine u predstojećoj sezoni je Amerikanac Džonatan Parks koji igra na poziciji kvoterbeka.

Džonatan Parks (eng. Jonathan Parks) je rođen 1989. godine u Majamiju, Florida. Njegova priča je u najmanju ruku neobična jer za razliku od većine koledž igrača, nije igrao fudbal u srednjoj školi. Kao i danas, Parks je bio učesnik mnogobrojnih fleg fudbal turnira i na taj način je zapao za oko juniorskom koledž programu iz Severne Dakote (Dakota College at Bottineau) koji ga je regrutovao kao kvoterbeka.

Prvu i drugu godinu školovanja proveo je u Dakoti, gde je uvršten i u kuću slavnih te škole. Nakon dve odlične godine na junior koledžu, Parks dobija brojne ponude i odlučuje se za Državni univerzitet Vejn u Nebraski (Wayne State University), koji se takmiči u okviru NSIC division II i gde igra na poziciji hvatača i gde zauzima bitnu ulogu u specijalnim timovima kao return specialist.

jonathan_parks– Sa Stršljenima sam stupio u kontakt preko sajta Europlayers, a ubrzo nakon toga i preko društvenih mreža. Interesovanje ovog tima i njihov izvanredan pristup i trud koji su uložili kako bi mi što detaljnije dočarali okolnosti u kojima se tim nalazi, kao i njihov grad i zemlju, bili su jasan pokazatelj da je ovo prava sredina za mene – započeo je svoju priču novi kvoterbek Black Hornetsa.

Parks je rekao da je poprilično uzbuđen, ali i nervozan, jer ga očekuje sasvim drugačija atmosfera od one na koju je navikao u Majamiju.

– Znam da će me dočekati fini momci koji vole fudbal i koji žele da budu uspešni u njemu. Nestrpljivo isčekujem da upoznam svoje nove saigrače – kazao je Džon Parks.

Govoreći o svojim ambicijama, Džonatan je istakao da su one „jednostavne”.

– Želim da pobeđujem! Nadam se da ću timu doneti novu snagu, da ću ih predvoditi na putu ka neporaženoj sezoni i plasmanu u viši rang. Trebaće nam dosta treninga, kako bismo se svi međusobno povezali i postali jedinstvena celina. Naporno ćemo raditi na tome i verujem da ćemo uspeti, a kada dođe do toga, pazite se Stršljena! – poručio je Parks.

Povodom dolaska novog kvoterbeka, Andreja Živković, ofanzivni koordinator Black Hornetsa, istakao je značaj dolaska igrača iz SAD zbog rada s mladim igračima.

– Još u novembru smo krenuli u potragu za kvoterbekom i intervjuisali pozamašan broj igrača. Džon je bio idealan izbor zbog iskustva koje poseduje. Biće nam od ogromnog značaja u radu s našim mladim i talentovanim hvatačima. Otklonili smo sve probleme koji su kočili ovu organizaciju prethodne sezone, a s Džonom ovaj tim postaje glavni konkurent za osvajanje Druge lige Srbije – smatra Andreja Živković.

Black Hornets vs Pirates (detalj)
Black Hornets vs Pirates (detalj)

Miloš Stanojlović, potpredsednik Black Hornetsa, rekao je da je uprava kluba uspela da otkloni određene organizacione nedostatke, među kojima je i obezbeđenje terena za odigravanje mečeva te više finansijskih sredstava.

– Prošle sezone nekoliko organizacijskih pehova koštali su nas prvoligaškog sna. Ove godine rešili smo da izvučemo pouku iz naših grešaka. Pored toga što smo „skauting” importa počeli nešto ranije, uspeli smo da obezbedimo siguran teren za odigravanje utakmica, koji ispunjava sve prvoligaške standarde. Uspeli smo da obezbedimo nešto više finansija nego inače, kao i da regrutujemo više novih i mladih igrača nego ranijih godina. Jedino što nam nedostaje da, organizacijski gledano, budemo u rangu s našim uspešnim klubovima jeste dobar sponzorski ugovor. Naravno, vremenom će i to doći na svoje – rekao je Miloš Stanojlović koji se u ime uprave kluba zahvalio lokalnoj samoupravi Grada Jagodine i Jagodinskom sportskom savezu na pomoći i poverenju koje svih ovih godina pružaju klubu, kao i upravi FK Trnava i preduzeću „Džambo” d.o.o.