Veliko srce Kraljevskih kruna – pokloni za mališane u kraljevačkoj bolnici

839

Članovi Kraljevskog kluba američkog fudbala Kraljevske krune – Royal Crowns, zajedno s Deda Mrazom, podelili su paketiće za mališane na Dečjem odeljenju i Dečjoj hirurgiji Opšte bolnice Kraljevo, povodom božićnih i novogodišnjih praznika.

Prema rečima predsednika Kraljevskih kruna Srđana Ćosića, pored toga što su svi mališani koji se trenutno nalaze na odeljenjima dobili paketiće, klub će doneti još poklona s obzirom na to da se zbog pojave gripa broj dece svakodnevno menja. U ovogodišnjim paketićima, uz igračke i slatkiše, ima i odevnih predmeta i higijenskog pribora.

krune_paketici_04– Drago mi je da smo i ove godine bili u prilici da obradujemo decu koja praznike provode u bolnici, umesto kod kuće. Zahvaljujem se našim članovima i prijateljima koji su preko našeg kluba prijatelja dece i ove godine obezbedili paketiće – rekao je Ćosić i istakao zadovoljstvo što im se ove godine u akciji priključio i Grad Kraljevo.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić se zahvalio Kraljevskim krunama na organizovanju akcije dodele paketića malim bolesnim sugrađanima i pozivu da im se pridruži. Grad je obezbedio knjige za dečju biblioteku koja se nalazi na Odeljenju hirurgije.

krune_paketici_05– Nadam se da će naši klinci i klinceze iskoristiti vreme u bolnici da ne misle na bolest, već da pročitaju neku korisnu knjigu. Veoma mi je drago da je jedan sportski klub shvatio značaj humanosti, da treba da podele ono što imaju s ovom decom. Nadam se da će oni, kroz ovakav način socijalizacije i sticanje ovakvih navika, postati dobri ljudi – poručio je gradonačelnik Kraljeva.

Direktor Opšte bolnice „Studenica” Zoran Mrvić zahvalio se igračima američkog fudbala, vernim donatorima, koji pomažu i tokom cele godine, kao prilikom preseljenja u internistički sektor. Kako je istakao, zahvaljujući donaciji knjiga od grada, upotpunjena je biblioteka na Odeljenju hirurgije, formirana donacijama Narodne biblioteke i đačkih parlamenata.

Kraljevski klub američkog fudbala, ovom prazničnom humanitarnom akcijom, ujedno svima čestita predstojeće božićne i novogodišnje praznike!