Mamuti pobednici fleg turnira u Kikindi

2033

Kikinda je prošlog vikenda bila domaćin turnira u fleg fudbalu na kojem je 1. mesto i zlatna medalja pripala dečacima i devojčicama uzrasta do 15 godina iz Kluba američkog fudbala Mammoths.

Turnir je organizovan u hali Sportskog centra „Jezero” u Kikindi, a pored Mamuta, učestvovali su najmlađi igrači sremskomitrovačkih Legionara i novosadskih Wild Dogsa.

Priznanje za najkorisnijeg igrača napada dodeljen je Nemanji Milosavljevu iz Kikinde, a nagrada za najkorisnijeg igrača odbrane pripala igračici Mariji Kotarlić iz Legionara.

fleg-fudbal-turnir-kikinda-2

Branislav Fekete, jedan od organizatora turnira i trener fleg tima Kikinde, izjavio je da je ovaj fleg turnir organizovan kao vid promocije američkog fudbala, sa željom da se što vise dece privuče da treniraju ne samo fleg fudbal već i kontaktnu verziju ovog sporta.

– Od januara počinjemo s pripremama za pionirsku ligu i želimo da okupimo što više mladih igrača, kako bi prošili broj članova kluba i lakše dočekali buduća takmičenja – rekao je Fekete, zahvalivši se Sportkom centru „Jezero” na ustupanju sale i pomoći prilikom organizacije takmičenja.

Na 2. mestu našao se tim iz Sremske Mitrovice sa skorom 2–2, a treći su bili Wild Dogsi (0–4).

Rezultati odigranih mečeva

Kikinda Mammoths – SM Legionaries 34 : 14
SM Legionaries – Novi Sad Wild Dogs 39 : 25
Novi Sad Wild Dogs – Kikinda Mammoths 13 : 33
SM Legionaries – Kikinda Mammoths 24 : 34
Novi Sad Wild Dogs – SM Legionaries 38 : 41
Kikinda Mammoths – Novi Sad Wild Dogs 57 : 25

fleg-fudbal-turnir-kikinda-1