Wild Dogsi novi šampioni Juniorske lige Srbije

5885
Foto: Igor Lazarević

Novosadska ekipa Wild Dogs novi je prvak Srbije u juniorskoj konkurenciji. Ubedljivom pobedom od 52 : 7 nad Wild Boarsima iz Kragujevca, Novosađani su preuzeli titulu šampiona i Trofej „Veljka Makojevića” od svojih današnjih rivala.

Divlji veprovi su poveli nakon pasa reprezentativnog kvoterbeka Alekse Đokiće, koji je realizovao mladi hvatač Milan Novaković, ali je to bilo sve, u rezultatskom smislu, što su sada već aktuelni vicešampioni Srbije postigli u završnici Juniorske lige Srbije.

Posle ujednačenog starta, meč se „otvorio” u drugoj četvrtini, kada su gosti iz Novog Sada poveli sa 38 : 7, te se na poluvremenu već naslućivao pobednik u ovom duelu.

Foto: Igor Lazarević
Foto: Igor Lazarević

Wild Dogsi su raznovrsnom igrom u napadu uspevali da sedam puta „osvoje” protivničku end-zonu, a za to su najzaslužniji bili mladi kvoterbek Aleksandar Borković i hvatači Tihomir Todorov i stariji Aleksandrov brat Stefan Borković. Jedan tačdaun dao je i linijaš Dimitrije Maksić koji je, posle greške u napadu Veprova, vratio fambl i tako poentirao.

– Nakon kiksa u prvom drajvu, sve je dalje teklo po planu. Došli smo u Kragujevac spremni da potvrdimo dobru igru tokom čitave sezone i u tome smo uspeli. Igrači su maksimalno ispoštovali sve dogovore uoči ove utakmice, tako da nismo imali većih teškoća da meč privedemo kraju u svoju korist – izjavio je kratko posle finala Goran Zec, glavni trener novih šampiona Srbije, čestitajući ujedno svojim rivalima na odličnoj igri i postignutom rezultatu u ovoj sezoni.

Za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne utakmice proglašen je Stefan Borković, hvatač u ekipi Wild Dogs.

Foto: Igor Lazarević
Foto: Igor Lazarević

Rezultat

1/4 – 7 : 8
7 : 0 – pas 55y, A. Đokić za M. Novakovića; PAT Stojanović
7 : 8 – trčanje 30y, T. Todorov; TPC S. Borković
2/4 – 0 : 30
7 : 16 – trčanje 1y, A. Borković; TPC S. Borković
7 : 24 – pas 55y, A. Borković za S. Borkovića; TPC O. Čolić
7 : 30 – trčanje 27y, T. Todorov; PAT neuspešan
7 : 38 – vraćanje fambla, D. Maksić; TPC O. Čolić
3/4 – 0 : 14
7 : 44 – pas 25y, A. Borković za S. Borkovića; PAT neuspešan
7 : 52 – trčanje 32y, S. Borković; TPC O. Čolić
4/4 – 0 : 0

U dosadašnjih devet izdanja Juniorske lige Srbije (U19), Wild Dogsi su postali šesti tim kojem je pripala čast da podigne Trofej „Veljka Makojevića”, priznanje koje dobija šampion države u juniorskoj konkurenciji, a koji nosi naziv po tragično nastadalom dugogodišnjem igraču i treneru Wild Boarsa. Do sada je to uspevalo SBB Vukovima (2008), Blue Dragonsima (2009) te Panthersima (2010, 2011), Angel Warriorsima (2012, 2014) i Wild Boarsima (2013, 2015).

Foto: Igor Lazarević
Foto: Igor Lazarević