Wild Boarsi i Wild Dogsi – duel iskusne i „nove” ekipe za Trofej „Veljka Makojevića”

2478

Kragujevac Wild Boarsi i Novi Sad Wild Dogsi boriće se za Trofej „Veljka Makojevića”, pehar koji će kragujevačka ekipa braniti u nedelju 27. novembra.

Priznanje koje dobija šampion države u juniorskoj konkurenciji nosi naziv po dugogodišnjem igraču i treneru Wild Boarsa Veljku Makojeviću koji je tragično preminuo 2008. godine. Veprovi su u svojoj istoriji dva puta podizali ovaj pehar, a ove sezone igraće u petom uzastopnom finalu te stoga spadaju u red jedne od najiskusnijih i najuspešnijih ekipa u ovom rangu takmičenja.

Danilo Mijušković, glavni trener juniorskog tima Divljih veprova koji je do finala došao bez izgubljene utakmice, istakao je da su očekivanja s početka sezone ispunjena ulaskom u finale.

– Smatrali smo da imamo najbolju školu fudbala i da, realno, u Srbiji nema ekipe koja bi mogla da nam parira u tom smislu i to smo dokazali. Imamo jedan od najmlađih i najtalentovaniih timova u ligi i iskoristili smo sezonu na najbolji način, „bacajući u vatru” neke mlađe momke koji su pokazali da su vrhunski talenti na svojim pozicijima i da će većina njih biti budući juniorski reprezentativci i uzdanice juniorskog, pa onda i prvog tima Divljih veprova.

Strateg juniora ekipe iz Kragujevca smatra da će finale biti duel između jedne vrhunske škole američkog fudbala i jedne nove ekipe koja je okupila veliki broj vrhunskih talenata iz cele Vojvodine i napravila neku vrstu „reprezentacije” svoje pokrajine u ovoj kategoriji.

– Zvanje favorita prepuštam njima, jer su to zaslužili neprikosnovenom igrom na terenu i dominacijom na svakoj utakmici koju su odigrali ove sezone. Baš u tome i vidim našu šansu jer verujem da nisu osetili „tvrd fudbal” cele sezone, dok smo mi do svake pobede dolazili slamajući otpor, pogotovo jakih odbrana koje odlikuju našu grupu Jug. Najveća opasnost nam preti od velikog broja „atleta” koje imaju u svojim redovima. To su igrači s izvanrednim fizičkim predispozicijama, s mogućnošći da naprave „big play” u odbrani, a naročito u napadu, gde to odlično koriste – ocenio je Danilo Mijušković uz dodatak da predstojeće finale ima veliku težinu za oba kluba u pogledu dokazivanja.

– Zato očekujem izvanredan fudbal i možda najjače finale do sada! Ako uđemo u meč kako priželjkujemo, možemo da iskoristimo njihove mane koje smo videli na snimku i dođemo do pobede. Ono što mislim da može biti naš adut, „tas na vagi” koji će odlučiti, jeste odnos među našim igračima koji su zajedno prošli kroz sve kategorije naše škole američkog fudbala. To je porodična atmosfera i drugarstvo koje vlada među njima i verujem da bi svako od njih ostavio srce na terenu, na svakom obaranju, svakom bloku za druga do sebe. To su deca našeg grada s velikom željom da opravdaju očekivanja i dostignu uspeh seniora Divljih veprova – zaključio je glavni tener juniorskog tima Wild Boarsa.

S druge strane, njegov kolega iz suparničkog tima Goran Zec „prošetao” je svoju ekipu kroz grupu Sever. Wild Dogsi su primili samo osam poena, a dali 214 i kao ubedljivo prvi u svojoj skupini igrali polufinalni meč protiv Black Hornetsa iz Jagodine. Trijumfom 40 : 6, Novosađani su izborili svoje prvo juniorsko finale u drugom nastupu Juniorske lige Srbije.

Goran Zec je rekao da je njegov tim spreman za put u Kragujevac te da očekuje jak otpor protivnika.

– Stigosmo do finala, što se i očekivalo od „reprezentacije Vojvodine”, kako nas mnogi nazivaju. Spremni smo za put u Kragujevac. Motivacije i želja za dokazivanjem i pobedom ne manjka. Očekujem veoma zanimljivu i atraktivnu utakmicu, kao i jak otpor Kragujevčana. Zato pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu i uveličaju ovaj događaj svojim prisustvom i da uživaju u dobrom fudbalu – kratko je izjavio Goran Zec.

Kako je već ranije naznačeno, prema prihvaćenom pravilu da se finala Juniorske lige Srbije jedne godine igraju na severu, a druge na jugu, kao i zbog činjenice da su Wild Boarsi u prethodna dva finalna meča bili gostujuća ekipa, domaćinstvo je ove sezone dato Kragujevčanima. Početak meča zakazan je u 12.30 h na pomoćnom terenu Stadiona „Čika Dača”.