Finale Juniorske lige Srbije 27. novembra u Kragujevcu

2178

Finalna utakmica Juniorske lige Srbije (U19) između Wild Boarsa i Wild Dogsa odrigraće se u nedelju 27. novembra od 12.30 h.

Od 2008. godine, od kako se igra liga za momke uzrasta do 19 godina, osam različitih ekipa (uključujući i Wild Dogse ove sezone) našlo se u finalu i dobilo priliku da se bori za Trofej „Veljka Makojevića”. Ekipa iz Kragujevca svrstava se u red najuspešnijih timova u ovom rangu takmičenja, budući da je do sada dva puta podigla pobednički pehar (2013. i 2015), a u nedelju će, pred svojim navijačima, zaigrati u petom uzastopnom finalu!

Do sada neporaženi Kragujevčani ugostiće novosadsku ekipu kojoj je ovo drugo takmičenje u juniorskoj konkurenciji, ali za razliku od prošlogodišnjeg izdanja, može se reći da su se ove godine „prošetali” najpre kroz grupu Sever, a potom i u polufinalu.

Nema sumnje da će nedeljno finale biti susret dve ekipe koje su svojom igrom najviše i pokazale tokom minule sezone te su se tu našle sasvim zasluženo. Biće to deul između – s jedne strane vrlo iskusne ekipe koja ima vrhunsku školu američkog fudbala u Srbiji i koja je dala mnogo juniorskih i kasnije seniorskih reprezentativaca, i s druge strane – jednog sasvim novog tima koji je okupio veliki broj talenata iz cele Vojvodine i koji predstavlja neku vrstu najbolje vojvođanske ekipe u kategoriji juniora.

Prema prihvaćenom pravilu da se finala Juniorske lige Srbije jedne godine igraju na severu, a druge na jugu, kao i zbog činjenice da su Wild Boarsi u prethodna dva finalna meča bili gostujuća ekipa, domaćinstvo je ove sezone dato Kragujevčanima. Kik-of je zakazan u 12.30 h na pomoćnom terenu Stadiona „Čika Dača”.