SAAF i ove godine na Sajmu sporta

1317

Srpska asocijacija američkog fudbala učestvovaće i ove godine na beogradskom Sajmu sporta koji se održava od 25. do 27. novembra pod sloganom „Sport je zakon”.

Peti međunarodini Sajam sporta biće upriličen u Hali 1 Beogradskog sajma, a ono što će izvesno obradovati sve zainteresovane posetioce jeste da će ulaz sva tri dana biti besplatan.

Ovogodišnji Sajam sporta okuplja preko 100 teritorijalnih sportskih saveza, 89 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove i predstavnike najznačajnijih sportskih institucija u zemlji. Pored sportskih saveza, Olimpijskog komiteta Srbije, Zavoda za sport, Paraolimpijskog komiteta Srbije, Antidoping agencije Republike Srbije i drugih institucija, na Sajmu sporta predstaviće se i mnogobrojni izlagači sportske opreme, suplemenata, ishrane, oporavka i rehabilitacije sportista. Svakoga dana na programu su seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu.

Srpska asocijacija američkog fudbala imaće svoj štand na sajmu pod rednim brojem C38, na gornjem nivou hale. Prezentaciju svog programa i pokaznu vežbu SAAF će organizovati u nedelju 27. novembra od 13.15 h na centralnom terenu.

Direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić ovim povodom je istakao da je cilj ove manifestacije da kroz edukaciju i zabavu stimuliše sve ljude, a naročito decu, da se bave sportom, kako rekreativno tako i profesionalno.

– Pripremili smo brojna iznenađenja, preko 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulinu, tatami za borilačke sportove, kavez sa mrežom za kriket, softbol i bejzbol, ski skakaonicu i još mnogo toga. Ponosan sam što smo se približili svetskim trendovima i omogućili našim posetiocima da se besplatno oprobaju u sportovima nove generacije – izjavio je Nemanja Svjetličić, očekujući da će poseta nadmašiti prošlogodišnji rekord od 60 hiljada posetilaca.

Ovom prilikom SAAF moli klubove da, ukoliko žele i mogu, pošalju svoj dres, kacigu ili igrače u opremi, kako bi promovisali američki fudbal u Srbiji. Takođe se mole svi klubovi da u što kraćem roku pošalju svoj logotip u vektorskom obliku na imejl adresu kaf.zemun@gmail.com.

Organizatori Sajma sporta su Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Sportskim savezom Srbije. Sajam će biti otvoren od 10.00 h do 19.00 h tokom sva tri dana. Svečano otvaranje je u petak 25. novembra u 12.00 sati, a u nedelju 27. novembra u 17.30 h ceremonija svečanog zatvaranja.