Plej-of juniora: Wild Boarsi i Panthersi u borbi za novo finale

2347

Dva najtrofejnija kluba u juniorskoj kategoriji – Wild Boars Kragujevac i Panthers Pančevo – sastaće se u nedelju 13. novembra, u novom duelu čiji će pobednik imati priliku da se bori za treći naslov prvaka Srbije.

Od 2008. godine, od kada se igra prvenstvo Srbije za uzrast momaka do 19 godina, oba kluba osvojila su po dve šampionske titule. Panteri su Trofej „Veljka Makojevića” podizali dva puta uzastopno (2010. i 2011), dok su Veprovi tu čast izborili 2013. i 2015. godine i posebno su vezani za njega. Naime, priznanje koje dobija šampion države u juniorskoj konkurenciji nosi naziv po dugogodišnjem igraču i treneru Wild Boarsa Veljku Makojeviću koji je tragično preminuo 2008. godine.

Iskustva imaju i i jedni i drugi, budući da će Divlji veprovi igrati svoje šesto, a Pančevci četvrto juniorsko polufinale. Ekipa iz Pančeva bila je uspešnija od Kragujevčana 2010. godine, pobedivši ih u finalu, ali i 2012. u polufinalu. Takođe, interesantno je da Panteri do sada nikad nisu poraženi u plej-ofu.

Wild Boars vs Black Hornets
Wild Boars vs Black Hornets

Može se li onda reći da je nedeljni meč manje-više izvestan? Ne baš, jer oba tima dolaze iz drugačijih „takmičarskih sredina”. Veprovi su igrali u grupi Jug, ostvarili su maksimalan rezultat (tri pobede i bez poraza), a ako se tome doda činjenica da brane titulu osvojenu prošle godine, te da igraju na domaćem terenu, oslanjanje na istoriju, po kojoj su Pančevci već u finalu, bilo bi krajnje laički.

Panteri pak putuju u Kragujevac kao drugoplasirani tim grupe Sever, u kojoj se takmičio jedan klub više nego na jugu, što će reći da imaju jednu utakmicu više „u nogama”, a čak tri tima figurirala su za to 2. mesto koje vodi u plej-of – pored njih, u igri su bili i Legionari i SBB Vukovi. To upućuje na ujednačenost ekipa i konkurenciju na severu te u tom smislu Pančevo ima adute i iskustvo kojima može da poremeti planove ekipe iz Šumadije.

Panthers vs Wild Dogs
Panthers vs Wild Dogs

Analizirajući ligaški deo sezone, Danilo Mijušković, glavni trener juniorskog tima Divljih veprova, ocenio je da su njegovi momci igrali dobro „s obe strane lopte” te da je grupna faza završena manje-više očekivano.

– Grupna faza je, po meni, završena bez nekih iznenađenja. Igrali smo dobro u napadu i u odbrani, s tim što smo zbog velikih pauza između utakmica i njihovog malog broja imali problem s uigravanjem tima. Zato je u pojedinim momentima dolazilo do mentalnih padova i samim tim grešaka s obe strane lopte. Ipak, sve to smo prevazišli i došli do sigurnih pobeda, što govori da smo fizički i psihički na visokom nivou i spremni za ono što dolazi, a to je plej-of, gde nema mesta za takve greške i nema popravnog – navodi Danilo Mijušković.

Wild Boarsi, šampioni Juniorske lige Srbije 2015
Wild Boarsi, šampioni Juniorske lige Srbije 2015

Govoreći o predstojećem protivniku, Danilo ne može da proceni kakav je odnos snaga, očekuje tvrdu igru u odbrani te opasnost od protivničog napada u početku utakmice. A sve to obrazlaže sledećom izjavom:

– Pančevo nam dolazi kao drugoplasirana ekipa grupe Sever iz „trougla” koji su činili s Legionarima i Vukovima, što nam govori da su ekipe, osim Novog Sada koji je sakupio dosta dobrih igrača iz nekoliko timova, bile ujednačene. Iskreno ne mogu ni da pretpostavim koji je odnos snaga u odnosu na našu grupu dok ne izađemo na teren. Od Pantera očekujem tvrdu igru u odbrani, jer im je to odlika u svim kategorijama. Očekujem i da će nam njihov napad zadati malo problema na početku, jer nismo imali mogućnost da ih „skautiramo”. Idemo stepenik po stepenik, ali verujem u svoje igrače i našu igru – pojasnio je glavni strateg Wild Boarsa, naglasivši na kraju da očekuje pobedu i novo finale u kojem će Veprovi jurišati na odbranu titule.

Utakmica između Veprova i Pantera otvoriće ovogodišnje polufinalne duele. Zakazana je za 12.30 časova u nedelju 13. novembra, a snage će odmeriti na pomoćnom terenu Stadiona „Čika Dača” u Kragujevcu.