Polufinalni mečevi Juniorske lige Srbije 13. novembra

1957

Obe utakmice polufinala Juniorske lige Srbije (U19) odigraće se u nedelju 13. novembra, a parovi su Wild Dogs – Black HornetsWild Boars – Panthers.

Novosadski tim Wild Dogs, kao prvoplasirani u grupi Sever, ugostiće ekipu Black Hornets iz Jagodine koja je ligaški deo prvenstva u grupi Jug završila na 2. mestu. Dogsi, kojima je ovo prvo juniorsko polufinale, dočekuju duel protiv Jagodinaca u ulozi favorita, što zbog učinka 4-0 i ubedljivih rezultata, što zbog domaćeg terena.

S druge strane, Stršljeni će igrati svoje drugo polufinale; prošle godine izgubili su od Mamuta iz Kikinde 33 : 7, i jedini su od pomenuta četiri tima čiji grad nema prvoligaša. Uprkos nestalnim kvoterbekovima u sva tri meča ove sezone, zbog čega je izostala atraktivnost u igri, napad je uspeo da dâ 75 poena, a odbrana ovog tima primila je samo 20.

Divlji veprovi iz Kragujevca igraće svoje šesto, a Panteri iz Pančeva četvrto juniorsko polufinale; Pančevci su pobedili svoje ovogodišnje rivale 2010. u finalu i 2012. u polufinalu, a zanimljivo je da do sada nikad nisu poraženi u plej-ofu.

Wild Boarsi pak u svojim vitrinama imaju dva Trofeja „Veljka Makojevića”, naslov i priznanje koje dobija šampion države u juniorskoj konkurenciji. Trofej nosi ime po dugogodišnjem igraču i treneru Wild Boarsa koji je tragično preminuo 2008. godine. Poslednji su osvojili prošle godine, kada su u izuzetno uzbudljivom finalu, punom preokreta, pobedili kikindske Mamute sa 30 : 18.

I ove godine „Veprići” ciljaju na titulu, a to su pokazali svojom dosadašnjom igrom i učinkom od 3–0. Iako su imali velike pauze između utakmica, vrlo dobro su igrali i u napadu i u odbrani. Na visokom su fizičkom i mentalnom nivou, iskustvo i trofeji su na njihovoj strani te nema sumnje da spremno dočekuju polufinale.

Upravo će Boarsi u nedelju prvi i istrčati na teren pred svojim navijačima. Kik-of na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača” zakazan je za 12.30 h.

Pola sata kasnije, ali u Novom Sadu, Wild Dogsi će otpočeti borbu za svoje prvo juniorsko finale. Protiv Black Hornetsa igraće na terenu „Wild Dogs Kennel”.