Juniorska liga (U19) Jug: U polufinalu Wild Boarsi i Black Hornetsi

2691

Wild Boars Kragujevac i Black Hornets Jagodina ekipe su koje su se plasirale u polufinale Juniorske lige Srbije iz grupe Jug. Veprovi su pobedom 27 : 8 u Nišu protiv Imperatora „overili” 1. mesto u grupi, dok će Stršljeni u doigravanje četiri najbolja tima s pozicije broj 2.

Parovi polufinala su:
Wild Dogs – Black Hornets
Wild Boars – Panthers

Pregled mečeva 4. kola

6. novembar, 14.00 h
Black Hornets – Royal Crowns 56 : 0
FK Trnava, Jagodina

„Dupli program” u Jagodini, kako su domaćini nazvali mečeve u svom gradu, okončan je ubedljivim pobedama domaćina. Nakon što su pioniri slavili protiv Kruna iz Kraljeva, još uverljiviju pobedu ostvarili su i juniori koji su iste protivnike savladali sa 56 : 0.

Pobednik u ovom susretu nijednog trenutka nije dovođen u pitanje, a ko će predvoditi igru, postalo je jasno već nakon prve četvrtine. Kvoterbek Aleksandar Milenković upisao se na listu poentera pet puta, od kojih tri puta trčanjem a dva pasom do reprezentativnog hvatača Pavlovića koji je obeležio drugo poluvreme impresivnim vraćanjem kik-ofa.

Stefan Milutinović, glavni trener Jagodinaca, nije krio zadovoljstvo posle meča, istakavši da njegov tim cilja na medalju.

– Ovim smo pokazali koliko smo talentovan tim. Poslali smo poruku narednom protivniku da idemo do pobede. Treniramo naporno da pokažemo da će Jagodina uvek biti ozbiljan pretendent u svim selekcijama. Ostalo je još malo do kraja sezone i potrudićemo se da okačimo medalje oko vrata u obe selekcije (prim. aut. u Pionirskoj i Juniorskoj ligi Srbije).

Rezultat

1/4
06 : 00 – trčanje 1y, Milenković; PAT neuspešan
14 : 00 – trčanje 1y, Milenković; TPC Milenković
20 : 00 – pas 20y, Milenković za Pavlovića; TPC neuspešan
2/4
28 : 00 – pas 5y, Milenković za Janjićijevića; TPC Pavlović
34 : 00 – trčanje 4y, Milenković; TPC neuspešan
41 : 00 – trčanje 1y, Ćirić; PAT Jevremović
3/4
48 : 00 – vraćanje kik-ofa, Pavlović; PAT Jevremović
54 : 00 – trčanje 10y, Ilić; PAT neuspešan
4/4
56 : 00 – sejfti

6. novembar, 14.30 h
Imperatori – Wild Boars 8 : 27
SC Čair, Niš

jls_2016_imperatori_wild_boarsDivlji veprovi su pobedili vršnjake iz Niša u vrlo dobroj utakmici u kojoj je krajnji rezultat možda i previsok u odnosu na ono što su oba tima prikazala. Do trećeg trijumfa u grupi Kragujevčane je predvodio reprezentativni kvoterbek Aleksa Đokić, koji se i u ovom duelu istakao i trčanjem i pas-igrom.

Imperatori su greškom u napadu (famblom) na 20 jardi od svoje end-zone „otvorili” utakmicu na svoju štetu, budući da su gosti iz Kragujevca to iskoristili te poentirali za početno vođstvo. Još jedna greška u napadu, ovog puta presečen pas, koštala je Imperatore rezultatskog zaostatka dva poseda lopte do poluvremena.

Đokić i Protić predvodili su napad Kragujevčana do kraja utakmice, a jedine poene za Imperatore postigao je tandem Đorđević – Ristić. Đorđević je bio i najistaknutiji u redovima svog tima, budući da je jednako dobro igrao u napadu (kao kvoterbek) i u odbrani, gde je uspeo da nekoliko puta sekuje protivničkog kvoterbeka Đokića.

Rezultat

1/4
00 : 07 – trčanje 40y, Protić; PAT Stojanović
2/4
00 : 14 – QB sneak 1y, Đokić; PAT Stojanović
3/4
00 : 20 – trčanje 5y, Đokić; PAT neuspešan
4/4
00 : 27 – pas 20y, Đokić za Protića; PAT Stojanović
08 : 27 – pas Đorđević za Ristića; TPC Đorđević

Niš je tako takmičenje u grupi Jug završio na 3. mestu, s jednom pobedom i dva poraza.