Balkan Bowl: Trijumf juniora Srbije nad Slovenijom!

2641

Juniorska reprezentacija Srbije ubedljivo je pobedila u Somboru vršnjake iz Slovenije sa 48 : 7 u meču Balkan Bowla 2016, nezvaničnog prvenstva Balkana u američkom fudbalu.

balkan_bowl_2016_u19_i
Aleksa Đokić

Nakon početne nesigurnosti i odmeravanja snaga u kojem se bolje snašla reprezentacija Slovenije, uzdanice američkog fudbala u Srbiji su na ubedljiv način izvojevale pobedu. Slovenija je povela impresivnim trčanjem od 70 jardi i tako otvorila meč, ali je to bilo sve što su „Zmajčeki” prikazali u ovom duelu. „Mladi orlovi” su ubrzo konsolidovali redove i fantastičnom igrom kvoterbeka Alekse Đokića, koji se jednako iskazao kako igrom trčanjem, tako i pas-igrom, uvećavali prednost iz napada u napad.

Koliko je napad Srbije bio dobar, toliko se istakla i odbrana koja je postigla dva tačdauna nakon presečenog pasa protivničkog napada koji nije uspevao poveže redove.

U poslednjoj četvrtini Aleksu Đokića zamenio je mladi kvoterbek Aleksandar Borković koji je nastavio igru svog kolege i uspeo da poentira pasom za Srećkovića do kraja meča za konačnih 48 : 7 za Srbiju.

1/4 – 6 : 7
0 : 7 – trčanje 70y, Kotnik; PAT Kotnik
6 : 7 – pas 7y, Đokić za Todorova; PAT neuspešan
2/4 – 18 : 0
12 : 7 – pas 3y, Đokić za Todorova; TPC neuspešan
18 : 7 – pas 14y, Đokić za Milenkovića; TPC neuspešan
24 : 7 – presečan pas, Grujović; TPC neuspešan
3/4 – 16 : 0
32 : 7 – pas 4y, Đokić za Todorova; TPC trčanje Đokića
40 : 7 – presečena lopta, Katić; TPC Đokić za Pavlovića
4/4 – 8 : 0
48 : 7 – pas 11y, A. Borković za Srećkovića; TPC trčanje A. Borkovića

Utakmicu Srbija – Slovenija sudilo je osam sudija: Predrag Pavlović, Željko Mančić, Ivana Lazić, Aleksandar Banković, Luka Pelicarić, Katarina Milojković, Darko Milovanović i Milan Šolajić.

U poluvremenu na pomoćnom terenu revijalni meč u fleg fudbalu odigrale su pionirske selekcije KAF Sombor Celtis i Slovenije, a publiku je na glavnom stadionu zabavila somborska cheerleaders grupa „Z Verka tim”.

balkan_bowl_2016_u19_g

Podsetimo, prvog dana balkanskog prvenstva u američkog fudbalu odigrani su fleg turniri na kojima je fleg fudbal reprezentacija Srbije u konkurenciji seniora i pionira (U15) osvojila zlato, a najsjajnijim medaljama u konkurenciji dama okitile su se reprezentativke Slovenije.

Domaćin Balkan Bowla 2016, koji je okupio više od 160 takmičara i takmičarki iz regiona, bio je Grad Sombor. Na dvodnevnom takmičenju učestvovale su reprezentacije Srbije, Slovenije, Hrvatske i All star Sever tim Saveza američkog fudbala Vojvodine.

Organizatori takmičenja bili su Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) i Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV), u saradnji s upravom Grada Sombora, Sportskim savezom Grada Sombora, KAF Celtis i Sportskim centrom „Soko” iz Sombora koji su pružili nesebičnu podršku u realizaciji ove sportske manifestacije.

Fotografisao: Dragan Zabunović