Pionirska liga (U15): Royal Crownsi i Black Hornetsi ostvarili prve pobede

1537
Foto: Igor Lazarević (KAF Wild Boars)

Treće kolo Pionirske lige Srbije (U15) obeležile su pobede jednog domaćina i jednog gosta. U Kraljevu su Royal Crownsi slavili pred svojim navijačima protiv SBB Vukova sa 26 : 18, dok su Black Hornetsi na gostovanju u Kragujevcu bili bolji od Divljih veprova 38 : 26.

Opširniji izveštaji u nastavku.

1Royal Crowns – SBB Vukovi 26 : 18

„Kraljeviće” je do pobede predvodio fleg reprezentativac Lazar Perišić, postigavši sva četiri tačdauna za svoj tim. Uprkos tome, domaćini nisu lako stigli do pobede, budući da su vršnjaci iz Beograda otvorili meč s dva brza pogotka za prednost od 12 : 0.

To je trglo mlade „Krune” koji su potom preokrenuli rezultat u svoju korist (19 : 12), za šta je najzaslužniji bio već pomenuti Perišić koji je tri puta uzastopno ulazio u protivničku end-zonu.

Ipak, Vukove to nije pokolebalo, pa su novim tačdaunom smanjili na 19 : 18, propustivši priliku zbog neuspešnog pretvaranja, koje im u ovom meču nikako nije polazilo za rukom, da čak i izjednače i eventualno prelome meč u svoju korist.

Neizvesnost pak nije izostala do kraja susreta, ali je poslednji u nizu pogodaka Lazara Perišića postavio krajnji rezultat na meču.

Ekipa SBB Vukova je tako na svoj konto upisala treći poraz, a Royal Crownsi su u svom praktično prvom duelu ove sezone upisali i prvu pobedu i imaju skor 1–1.

Vukovi će u narednom kolu, kroz dve sedmice, biti slobodni, a „Krune” očekuje teško gostovanje u Jagodini.

KRETANJE REZULTATA

0 : 6 – trčanje 60y, TD Vukovi; neuspešno pretvaranje za 1
0 : 12 – TD Vukovi; neuspešno pretvaranje za 1
6 : 12 – trčanje Lazar Perišić; neuspešno pretvaranje za 1
13 : 12 – trčanje Lazar Perišić, pretvaranje za 1 Lazar Perišić
19 : 12 – trčanje Lazar Perišić; neuspešno pretvaranje za 1
19 : 18 – TD Vukovi; neuspešno pretvaranje za 1
26 : 18 – trčanje Lazar Perišić; pretvaranje za 1, pas Saše Kovačevića za Filipa Đokića

2Wild Boars – Black Hornets 26 : 38

Derbi susret trećeg vikenda odigrao se u Kragujevcu, gde su do sada neporaženi Veprovi igrali protiv Black Hornetsa iz Jagodine, koji su na meč doputovali puni očekivanja, ali i spremni na izazove.

Ispostavilo se da je istorija duela između ova dva tima ponovo bila na strani na Jagodinaca, koji su uspeli da ostvare četvrtu pobedu nad Kragujevčanima. Veprovi su ispustili priliku da pobedom preuzmu čelo tabele od Indiansa, protiv kojih će igrati u sledećem kolu. Taj susret mogao bi da odredi i pobednika ovogodišnjeg takmičenja, no mnogo je još utakmica koje stoje pred svim učesnicima.

Kako bilo, duel između Wild Boarsa i Black Hornetsa obeležilo je vođstvo gostiju iz Jagodine u većem delu meča. Iako su Veprovi na početku poveli sa 6 : 0, tokom cele utakmice bili su prinuđeni da hvataju priključak. Presudna prednost Black Hornetsa od 19 : 0 dogodila se u drugoj četvrtini, kada je pored dva tačdauna mladog raning-beka Mihajla Markovića napad domaćina napravio grešku, pa je vraćanjem presečenog pasa poentirao Stefan Mihajlović.

Mladi Wild Boarsi su „ubrzali motore” nakon odmora, u drugom poluvremenu, a naročito u poslednjoj deonici utakmice, ali dva nova tačdauna pri prednosti Stršljena od 38 : 13 nisu bila dovoljna za neizvesniju završnicu i eventualnu nadu u preokret.

Andreja Živković, defanzivni koordinator u redovima pobedničke ekipe, čestitao je protivniku na odličnoj utakmici i borbi do samog kraja, a o pobedi je rekao sledeće:

– Mnogim dečacima je ovo prva pobeda u ovom sportu. Svako od njih petnaestorice je danas imao značajnu ulogu, kontrolisali smo utakmicu od prve sekunde. Nama preostaje da usavršimo odbranu da bi do kraja sezone imali šanse da odbranimo titulu. Čestitao bih protivniku na odličnoj utakmici i borbi do samog kraja, i poželeo bih im sreću do kraja takmičenja – izjavio je Andreja Živković, defanzivni koordinator KAF Black Hornets.

Jagodinci će za dve sedmice ugostili ekipu iz Kraljeva, dok će Wild Boarsi, kako je već napomenuto ranije, put Inđije.

Rezultat

1/4
0 : 6 – trčanje 70y, Mihajlo Marković; neuspešno pretvaranje za 1
6 : 6 – pas 5y, N. Milenković za V. Jelaču; neuspešno pretvaranje za 1
2/4
6 : 13 – trčanje 35y, Mihajlo Marković; pretvaranje za 1 Stefan Mihajlović
6 : 19 – intersepcija 50y, Stefan Mihajlović
6 : 25 – trčanje 63y, Mihajlo Marković; neuspešno pretvaranje za 1
3/4
13 : 25 – pas 20y, N. Milenković za V. Bulatovića; pretvaranje za 1 N. Milenković
13 : 31 – trčanje 25y, M. Marković; neuspešno pretvaranje za 1
4/4
13 : 38 – trčanje 23y, M. Marković; pretvaranje za 1 M. Marković
20 : 38 – pas 80y, N. Milenković za V. Jelaču; pretvaranje za 1 N. Milenković
26 : 38 – trčanje 15y, V. Jelača; neuspešno pretvaranje za 1