JLS Sever: Uzbudljivi dueli u Beogradu i Sremskoj Mitrovici

1266

Utakmicama 4. kola u Sremskoj Mitrovici i u Beogradu, u nedelju 23. oktobra nastavlja se takmičenje u grupi Sever Juniorske lige Srbije (U19). Legionari iz Sremske Mitrovice biće domaćini Wild Dogsima iz Novog Sada, dok će u Beogradu SBB Vukovi ugostiti vršnjake iz Pančeva, ekipu Panthers.

Ova dva izuzetno zanimljiva i nadasve neizvesna duela mogla bi da kolo pre kraja ligaškog dela odrede učesnike plej-ofa. Najviše „pretrčanih jardi” za sobom imaju Pančevci, kojima će meč u Beogradu biti četvrti uzastopni. S obzirom na to da će u poslednjem kolu biti slobodni, ovo im je poslednja prilika da posle dve pobede i jednog poraza ubeleže treći trijumf, ne bi li postali bliži polufinalu. S druge strane, Vukovi imaju polovičan učinak do sada (1–1), ali i utakmicu manje, te ako računaju na plasman među četiri najbolja tima, prava je prilika da imperativ pobede nametnu sebi upravo sada, na domaćem terenu.

Trenutni lideri na tabeli, Wild Dogsi iz Novog Sada, i njihovi domaćini u narednom duelu, Legionari iz Sremske Mitrovice, imaju po dva meča „u nogama”. Novosađani su prilično suvereno „protrčali” kroz prethodne duele i u sremski grad na Savi bez sumnje odlaze kao favoriti. Međutim, Legionari važe za ekipu kojoj pomenuti epiteti ne znače mnogo te sa svakim igraju „na sve ili ništa”. Istina, zeleno-beli će biti oslabljeni neigranjem dvojice igrača odlukom disciplinskog sudije zbog nesportskog ponašanja na utakmici prošlog kola u Pančevu. Ako se tome doda da imaju prednost domaćeg terena, neizvesnost ovog meča za sve posetioce i navijače biće osigurana.

Utakmica u Sremskoj Mitrovici počinje u 13.00 sati na stadionu „25. maj”. Vukovi će pak dočekati večernji termin i svetla reflektora na stadionu OFK Beograd jer je kik-of zakazan u 19.30 h.

Takmičenje u obe grupe, i Sever i Jug, završava se 5/6. novembra, posle čega će biti poznati polufinalni parovi.