Ženski fleg tim Srbije okupio 14 reprezentativki

3876

Ženska fleg reprezentacija Srbije učestvovaće na drugom šampionatu Balkana – Balkan Bowl – koji se poslednjeg vikenda održava u Somboru. Tim povodom, organizovan je traj-aut u Pančevu, a na konačnom spisku reprezentativki našlo se 14 devojaka iz šest klubova.

Na traj-autu održanom 9. oktobra okupilo se 19 devojaka iz šest klubova. Izostale su devojke iz Bora. Prema rečima šefa stručnog štaba Ivana Kosanovića, pokazalo se da su to najbolje devojke koje ženski fleg u Srbiji trenutno ima.

U prvom delu treninga testirane su njihove fizičke mogućnosti kroz sprinteve i vežbe agilnosti. U drugoj polovini, nakon individualnih zagrevanja po pozicijama, pristupilo se igranju „5 na 5”, kako kroz primarne pozicije, tako i kroz back up pozicije koje devojke inače igraju u svojim klubovima.

Traj-autu je prisustvovalo i nekoliko trenera, što je devojkama svakako pružilo dodatnu podršku. Proba je, zbog lepog vremena, potrajala malo duže od planiranog (oko tri i po sata), ali samo s namerom da se dopusti devojkama da se nametnu i da pokažu koliko su vredno trenirale.

Za reprezentaciju je odabrano 14 trenutno najspremnijih devojaka, a one su:

Kvoterbekovi (QB)
Anđela Dragić (Wild Cats Kragujevac), Nina Jakovljević (Hawks Obrenovac), Nikolina Dokić (Walkyries Sremska Mitrovica)

Vajd-risiveri (WR)
Milena Nikolić (Hawks Obrenovac), Ivana Gazikalović (Vučice Beograd), Jovana Pranić (Vučice Beograd), Ana Đurić (Vučice Beograd), Aleksandra Jovanović (Panthers Ladies Pančevo)

Raning-bekovi (RB)
Tijana Filipović (Hawks Obrenovac), Tijana Mitrić (Walkyries Sremska Mitrovica), Kristina Đorđić (Pastuvi Požarevac)

Defanzivni bek (DB)
Aleksandra Munjas (Walkyries Sremska Mitrovica)

Centri (C)
Nevena Janković (Wild Cats Kragujevac), Marijana Đuričić (Walkyries Sremska Mitrovica)

Glavni trener ženske fleg reprezentacije Ivan Kosanović zadovoljan je onim što su devojke pokazale na traj-autu te da nije bilo lako izabrati 14 devojaka za finalni roster.

– Drago mi je da vidim da se ova kategorija američkog fudbala ipak održava. Nivo znanja koje su devojke pokazale ide na račun njihovih trenera i bez svake sumnje na njihov trud. Nije bilo lako odabrati 14 devojaka, ali moram priznati da su to ipak bile slatke muke – kazao je Ivan Kosanović, najavivši meč protiv Slovenije na predstojećem Balkan Bowlu od kojeg očekuje da se Srbija pokaže u najboljem svetlu.

– Nakon pet godina postojanja ove selekcije, koliko sam i sam bio trener ekipe Panthers Ladies iz Pančeva, ovo je drugo okupljanje reprezentacije Srbije u ženskom flegu u okviru Balkan Bowla koji se nakon 2014. godine drugi put održava. U planu je utakmica protiv reprezentacije Slovenije i verujem da ćemo na pravi način pokazati ono što Srbija ima u ovoj kategoriji. Lično se nadam da će devojke uživati u igri koju vole i da će pokazati veliko požrtvovanje u tom meču. Očekujem da zadnji vikend u Somboru bude u znaku američkog fudbala. Lično sam počastvovan što sam deo reprezentacije i zahvaljujem se savezu na pozivu – rekao je Ivan Kosanović.