Juniorska liga (U19): A. Borković, Đokić, Pavlović i Ristić trenutno lideri na TD listi

3951

Više od polovine mečeva u Juniorskoj ligi Srbije već je odigrano pa je u ovoj fazi moguće napraviti prvi presek uspešnosti pojedinaca, odn. analizirati tačdaun listu dosadašnjeg toka prvenstva.

Aleksandar Borković, kvoterbek u ekipi Wild Dogs iz Novog Sada, najistaknutiji je pojedinac u grupi Sever, dok su u grupi Jug čak trojica u konkurenciji za najkorisnije igrače: kvoterbek Divljih veprova Aleksa Đokić i hvatači Bogdan Pavlović (Black Hornets Jagodina) i Đorđe Ristić (Imperatori Niš).

Aleksandar Borković, mladi Inđijac koji je ove sezone u redovima novosadske ekipe, beleži čak 11 ostvarenih tačdaunova u samo dve odigrane utakmice svog tima. Wild Dogsi su u 1. kolu pobedili 40 : 8 Pantere iz Pančeva, a u drugom meču Pirate Dragonse čak 74 : 0. Otuda i ne čudi uspešnost Borkovića koji je tri puta utrčao u end zonu protivnika, a čak osam puta je bacio pas za realizovani tačdaun. Ipak, kada je reč o trčanju, bolji od njega je raning-bek Marko Đurišić iz Pančeva koji je na taj način četiri puta ušao u end-zonu.

Stariji brat Aleksandra Borkovića, Stefan, trenutno je najuspešniji na recieving TD listi sa četiri TD hvatanjem, a dva trčanjem. Prate ga njegov saigrač Tihomir Todorov (dva hvatanjem i jedan trčanjem) i Milan Milanović iz Legionara (dva tačdauna hvatanjem).

Na passing TD listi, pored mlađeg Borkovića, među tri najuspešnija svoje mesto su našli i Stefan Spasić, kvoterbek Pantera, bacivši četiri pasa za tačdaun i jedan trčanjem, te Darko Stević, QB Legionara, sa dva realizovana pasa.

Ukupno, tačdaun lista „na severu” izgleda ovako:

  1. A. Borković (QB, Wild Dogs) – 11
  2. S. Borković (WR, Wild Dogs) – 6
  3. Stefan Spasić (QB, Panthers) – 5

U grupi Jug situacija je nešto ujednačenija, a šestorica igrača figuriraju za MVP svoje grupe nakon ligaškog dela prvenstva. Kako je već istaknuto, Aleksa Đokić, QB u sastavu Wild Boarsa i hvatači Bogdan Pavlović (Black Hornets Jagodina) i Đorđe Ristić (Imperatori Niš) imaju ukupno po dva ostvarena tačdauna.

Kvoterbek Veprova je postigao po jedan tačdaun trčanjem i bačenim pasom, dok su Bogdan Pavlović i Đorđe Ristić isto ostvarili trčanjem.

Od ostalih igrača, na tačdaun listu sa po jednim pogotokom upisani su i Veljko Tasić, kvoterbek jagodinske ekipe (trčanjem), Đorđe Dimitrijević, DB Wild Boarsa (trčanjem) i njegov saigrač, raning-bek Nebojša Protić (hvatanjem).

Juniorska liga Srbije nastavlja se narednog vikenda, 22. i 23. oktobra, mečevima u grupi Sever, a poslednje ligaške utakmice u grupi Jug na programu su 5/6. novembra.