Seniorska fleg liga: Drugi turniri u Novom Kneževcu i Valjevu

1286

Seniorska fleg takmičenja u muškoj konkurenciji nastavljaju se u nedelju 16. oktobra, održavanjem drugih po redu turnira u grupama Sever i Jug. Ekipa Grofovi iz Novog Kneževca biće domaćin turnira u grupi Sever, a Valjevo će ugostiti takmičarske timove grupe Jug.

1Grupa SEVER

Trenutni lider grupe Sever je inđijska ekipa Meridian Indians, branilac titule u ovoj kategoriji, koja je na prvom turniru pre dva vikenda ubeležila sve pobede, maksimalnim skorom 4–0.

Glavni trener ekipe Ivan Prskalo ocenio je da je ovogodišnje takmičenje kvalitetno, da su konkurenti dobro uigrani, ali veruje da će Indiansi i u nedelju ponoviti uspeh od pre dve sedmice.

– Na prvom turniru smo odigrali prilično dobro, videla se razlika da naši igrači imaju veliko iskustvo igranja flega. Ne možemo nikada da budemo u najjačem sastavu zbog obaveza naših igrača oko juniorske lige, ali se nadam da ćemo za finalni turnir uspeti da odemo u kompletnom sastavu. Protivnici su me prijatno iznenadili uigranošću i kvalitetom, a na drugom turniru bi trebalo da bude još jedan dobar protivnik koji nije igrao u Inđiji pa će i sam turnir biti kvalitetniji – rekao je Prskalo, ujedno trener fleg reprezentacije, koji smatra da fleg fudbal treba da pruža mogućnost i drugim klubovima da razvijaju američki fudbal od najmlađeg uzrasta.

– Mnogi ne shvataju fleg ligu ozbiljno, ali mislim da tu ima najviše prostora za ekspanziju i razvoj, kao i igranje internacionalnih prvenstava – zaključio je Prskalo.

Pored domaćina Grofova i Meridian Indiansa, u grupi Sever takmiče se i ekipe Hawks Obrenovac, Pastuvi Požarevac i Orlovi Novi Beograd. Turnir počinje u 12.30 h na terenu stadiona FK Obilić, a raspored odigravanja mečeva izgleda ovako:

Datum # Domaćin Gost
16. oktobar 1 Grofovi : Orlovi
16. oktobar 2 Pastuvi : Meridian Indians
16. oktobar 3 Meridian Indians : Grofovi
16. oktobar 4 Hawks : Pastuvi
16. oktobar 5 Grofovi : Hawks
16. oktobar 6 Orlovi : Meridian Indians
16. oktobar 7 Hawks : Orlovi
16. oktobar 8 Pastuvi : Grofovi
16. oktobar 9 Orlovi : Pastuvi
16. oktobar 10 Meridian Indians : Hawks

2Grupa JUG

Valjevo i ekipa Werewolves biće domaćini drugog turnira u grupi Jug. Na prošlom turniru pre dve sedmice održanom u Vranju najuspešniji su bili Divlji veprovi iz Kragujevca, koji su ubeležili tri pobede i u svoj grad vratili se s maksimalnim učinkom.

Igor Lazarević, kapiten fleg tima Wild Boars, istakao je da je prethodni turnir u Vranju protekao u pravoj sportskoj atmosferi i dobrom druženju, što je i bio jedan od ciljeva njegove ekipe.

– Drago nam je da je turnir odigran na samom jugu Srbije, gde je ovo bila jedinstvena prilika da se lokalna javnost upozna s američkim fudbalom. Upravo zbog toga nismo konkurisali za organizaciju turnira, želeći da doprinesemo popularizaciji sporta u gradovima u kojima se igra manje ovakvih utakmica. S druge strane, zadovoljni smo rezultatima, iako smo u ovo takmičenje ušli bez ikakvog imperativa. Naša ekipa sačinjena je od nekolicine debitanata, bivših igrača koji su prestali da se bave ovim sportom i tek nekoliko aktivnih prvotimaca, pa je maksimalan učinak za nas lep uspeh – ocenio je Igor Lazarević, dodajući da su sve ekipe približno istog kvaliteta, zbog čega očekuje mnogo zanimljivih i neizvesnih utakmica i u Valjevu.

– Iako nam je praktično samo jedna pobeda dovoljna za plasman u završnicu, mislim da još uvek ništa nije rešeno, jer su čak i Vrane, koje su pretrpele sva tri poraza, prikazale dobru igru i u dva meča bile na pragu pobede. Sigurno je i da će domaći Werewolvesi imati motiv više da se pred svojom publikom prikažu u što boljem svetlu, dok od Golden Bearsa očekujem da će ponoviti dobro izdanje. Što se nas tiče, ni ovoga puta nemamo rezultatski imperativ i nećemo kalkulisati. Odlazimo u Valjevo da igramo igru koju volimo, a rezultati će sami doći – poručio je kapiten Divljih veprova.

I turnir u Valjevi igra se u nedelju 16. oktobra, a početak je u 13.00 sati na terenu stadiona „Pećina”. Igraće se prema sledećem redosledu:

Datum # Domaćin Gost
16. oktobar 1 Golden Bears : Vrane
16. oktobar 2 Wild Boars : Werewolves
16. oktobar 3 Vrane : Werewolves
16. oktobar 4 Golden Bears : Wild Boars
16. oktobar 5 Werewolves : Golden Bears
16. oktobar 6 Vrane : Wild Boars