Gejbrijel Čembers ponovo u Veprovima

586

Kragujevac Wild Boarsi nastavili su saradnju sa američkim hvatačem Gejbrijelom Čembersom koji je bio deo šampionskog tima u minuloj sezoni.

Ovaj dvadesetčetvorogodišnjak iz Alabame postigao je osam tačdauna za Veprove, od kojih šest hvatanjem i dva vraćanjem kik-ofa koje je postalo njegov zaštitni znak. Učenik Državnog univerziteta „Džeksonvil”, člana prve NCAA divizije, svoju ulogu u potpunosti je podredio ekipi i jedan je od onih igrača koji čine da ceo tim bude bolji, nesebično deleći svoje znanje s domaćim igračima.

– Kada sam prvi put stigao u Kragujevac, osetio sam lojalnost i ljubav Veprova prema klubu, o kojoj su mi tako mnogo pričali. Veliki sam obožavalac iskrenosti, a oni su ispunili sve što su obećali, neretko i više od toga – rekao je Čembers.

Pre dolaska u Srbiju igrao je u Poljskoj i na Filipinima, ali se odlično uklopio u Kragujevac i sa zadovoljstvom prihvatio ponudu za nastavak saradnje.

– Dopada mi se grad, opušten je, otvorenog uma, nije mnogo velik i svuda možete stići peške. Volim ljude u Srbiji, veoma su prijateljski nastrojeni (Amerikanci, ne verujte medijima!), pomažu mi da naučim srpski jezik ili obrnuto, pozivaju da zajedno posetimo razne događaje, a odlična hrana u svim restoranima je posebna priča. Noćni život je još jedna stvar u kojoj uživam i, iako sam tu zbog posla a ne zadovoljstva, moram da kažem da su u Kragujevcu žene prelepe. Ako vam treba pomoć, svako je spreman da pomogne i odložiće svoje obaveze, kako bi se uverio da ste dobro i da imate sve što vam je potrebno. Volim odlazak na basket u parku, a druženje na bazenu je još jedna stvar u kojoj sam zaista uživao u Kragujevcu. Mogao bih neprekidno da pričam o stvarima koje mi se dopadaju u Kragujevcu i Divljim veprovima, ali dovoljno je reći da je to mesto na kom bih mogao da zamislim da ću ostati i imati miran život – istakao je popularni Gejb.

gabriel_chambers_wild_boars_2016_b

Pauzu između dve sezone u srpskom šampionatu iskoristio je za igranje u brazilskom timu Empyreo Leme Lizards, ali ne skriva da ne može da dočeka dan kada će se ponovo naći u Kragujevcu.

– Trenutno sam posvećen novom izazovu, ali naravno, jedva čekam da se vratim u Kragujevac. Ulog je veliki. Pored domaćeg takmičenja igraćemo i u IFAF Evropa Ligi šampiona, u kojoj bi svaki tim u Evropi želeo da nastupa i takmiči se sa nekim od najboljih evropskih klubova. Veoma sam uzbuđen što sam dobio šansu da budem deo toga. Sledeća godina će biti velika za nas i nadam se da će svi stati iza nas i podržati nas u donošenju dve titule u Kragujevac – podvukao je Čembers.

On je dodao da veruje da će na kraju sezone trofej ponovo biti u Kragujevcu.

– Nadam se da ću s mojom braćom ponovo postati prvak Srbije, dok na ličnom planu želim samo da budem dobar plejmejker. Očekujem da će timovi ponovo šutirati loptu daleko od mene i da će me još više udvajati. Sa druge strane, mislim da ćemo biti konkurentni i u Ligi šampiona. Ovo je moja prva sezona u tom takmičenju, ali sam spreman da predvodim tim ka pobedama i peharu – zaključio je Čembers.

Izvor: WildBoars.rs