Juniorska liga (U19): Po dva okršaja u grupama Sever i Jug

1652
Detalj s meča JLS 2015

Četiri meča Juniorske lige Srbije (U19) na programu su ovog vikenda. U grupi Sever sastaju se Panteri i Legionari u jednoj a Wild Dogsi i Pirate Dragonsi u drugoj utakmici. Na „jugu” su parovi Royal Crowns – Imperatori i Wild Boars – Black Hornets.

1Grupa SEVER

U grupi Sever na redu je 3. kolo u kojem će u subotu 8. oktobra ekipa Panthers iz Pančeva ugostiti Legionare iz Sremske Mitrovice, a dan kasnije novosadski tim Wild Dogs kombinovani tim zemunskih Pirata i beogradskih Plavih zmajeva – Pirate Dragons.

Pančevci imaju prilično težak start, budući da će im predstojeći duel biti treći uzastopni. U prethodna dva kola ubeležili su po jednu pobedu i poraz; nakon ubedljivog poraza na početku lige od Wild Dogsa, na domaćem terenu, u sledećoj utakmici su isto tako ubedljivo slavili protiv Pirate Dragonsa.

Upravo će Wild Dogsi i Pirate Dragonsi odmeriti snage u svom drugom ovosezonskom nastupu, a na osnovu učinjenog do sada, uloga favorita pripada Novosađanima.

Legionari su u prošlom kolu savladali SBB Vukove skromnim rezultatom ali sigurnom igrom (7 : 0). Predstoji im neugodno gostovanje u Pančevu te ih po svemu sudeći očekuje uzbudljiv i neizvestan duel pred jednako motivisanim Panterima.

3. kolo

8. oktobar, 14.00 h
Panthers – Legionaries
Sportski centar „Mladost”, Pančevo

9. oktobar, 14.00 h
Wild Dogs – Pirate Dragons
Teren „Wild Dogs Kennel”, Novi Sad

2Grupa JUG

Detalj s meča JLS 2015

Obe utakmice 2. kola grupe Jug igraju se u nedelju 9. oktobra. Međutim, zanimljivo je da će igrači dva kluba praktično prvi put ove sezone istrčati na teren i pokazati koliko su spremni. Reč je ekipi Royal Crowns iz Kraljeva i Wild Boars iz Kragujevca, čiji je prvi meč registrovan službenim rezultatom (35 : 0) u korist Kragujevčana.

Juniorski „kraljevski tim” je, pored igrača s Ibra, pojačan i igračima iz Mladenovca, Obrenovca, Valjeva i Jagodine, koji su igrali i seniorsko takmičenje za klub s Ibra. Mladi Kraljevčani su činili okosnicu i seniorskog tima, tako da imaju već dovoljno stečenog iskustva na terenu. Obrenovčani su igrali i prošlu juniorsku sezonu za Krune, tako da se ta saradnja uspešno nastavlja, dok će prvi put u purpurnom dresu nastupiti i momci iz Mladenovca, koji su ove godine kao Forestlandersi sticali iskustvo u kadetskom U17 takmičenju.

Nakon višemesečnih treneringa i letnjih priprema održanih na grčkom primorju, Crownsi vođeni trenerima iz SAD i Srbije (HC/AD Tod Klu, OC Goran Seničić i DC Aleksa Denović) imaju razloga za optimizam, ali ipak oprezno pristupaju takmičenju.

Goran Seničić, ofanzivni koordinator Kruna, o svom timu u JLS 2016. kaže:

– Teško je proceniti mogućnosti ove ekipe u takmičarskom smislu jer ima dosta igrača iz drugih gradova. Svakako da će im juniorska sezona biti veliko iskustvo koje će im pomoći u budućim seniorskim utakmicama u svojim matičnim klubovima.

Ivan Bažalac, kvoterbek i kapiten juniorske ekipe, iznosi očekivanja za predstojeću utakmicu:

– Igrali smo protiv juniora Imperatora prošle godine te znamo da su dobra i uigrana ekipa. Biće neizvesno, ali imamo i pojačanja sa strane, što nam dajue dodatan polet. Očekujem pre svega dobar i korektan meč.

Nišlije su u prvom kolu pretrpale poraz s minimalnim skorom od gostiju iz Jagodine i sada se u drugoj utakmici nadaju i prvoj pobedi. Ipak, respektuju Kraljevo kao protivnika.

Vladimir Rastović, trener specijalnog tima u niškoj ekipi, o predstojećem gostovanju kaže:

– Očekujemo dosta dobru utakmicu. Počeli smo s pripremama malo ranije i već u 1. kolu smo pokazali da možemo da se suprostavimo jakim ekipama. Idemo korak po korak pa ćemo u datim situacijama da reagujemo kao tim i da se borimo do samog kraja. Znamo da nijedna utakmica nije laka i neka bolji pobedi.

Lajnbeker i prvi kapiten Imperatora Desimir Đorđević ističe:

– Celo leto smo proveli na treninzima i smatram da smo dosta toga „proživeli” zajedno. Protivnik nije nimalo lak, a mi ne potcenjujemo nikog. Daćemo kao tim sve od sebe pa ćemo videti konačan ishod.

Zanimljivo je da je 2013. godine čak osam igrača iz Niša nastupalo u juniorskom timu Kruna, od kojih su neki sada priznati internacionalci poput Strahinje Grujića i Leona Miloševića. U Krunama ističu da je učešće juniora iz drugih klubova uvek bilo rezultat dogovora s drugim klubovima, još od prve Juniorske lige Srbije odigrane 2008. godine. Zanimljivo je da je Ugovor o ustupanju Krunama juniora iz Mladenovca overio i popularni političar Ljubiša Preletačević Beli, inače i sam bivši juniorski igrač američkog fudbala.

Pedesetak kilometara dalje, u Kragujevcu, Divlji veprovi će odbranu Trofeja „Veljko Makojević” praktično započeti protiv jagodinske ekipe Black Hornets, koja je pre tri vikenda startovala pobedom protiv Imperatora u utakmici 1. kola.

Hvatač Stršljenova Dejan Srećković izjavio je da su se posle pobede u Nišu slegli utisci i da se duga pauza iskoristila za unapređenje svih segmenata igre, budući da ih naredni meč očekuje protiv favorizovanih Veprova.

– Protivnik je prošlogodišnji šampion i zasigurno favorit. Imaju iskusne pojedince i najboljeg mladog kvoterbeka. Mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do što boljeg rezultata na meču. Prethodna dva puta bili smo savladani u Juniorskoj ligi baš od ekipe Veprova.

Marko Ilić, trkač Black Hornetsa, prisećajući se prošlogodišnjeg duela dve ekipe, ocenio je da je on na momente mogao preokrenuti ishod i same završnice prvenstva.

– Nismo imali dovoljno iskustva da se nosimo s tadašnjim pojedincima koji su nas kolektivno nadjačali. Ove godine mislim da imamo bolje šanse. Zadovoljan sam što naš klub ide u pravom smeru i radujem se novom derbiju centralne Srbije – zaključio je mladi raninbek Stršljenova.

2. kolo

9. oktobar, 12.00 h
Royal Crowns – Imperatori
FK „Magnohrom”, Kraljevo

9. oktobar, 13.00 h
Wild Boars – Black Hornets
Pomoćni teren stadiona „Čika Dača”, Kragujevac