2. kolo JLS: Dve utakmice na „Severu” 25. septembra

1356
Panthers vs Wild Dogs

Predstojećeg vikenda igraju se dve utakmice 2. kola Juniorske lige Srbije. Ekipa Pirate Dragons ugostiće Pantere iz Pančeva, dok će Legionari iz Sremske Mitrovice biti domaćini Vukovima iz Beograda.

Čak tri od četiri navedena tima imaće svoj ovosezonski debi u juniorskoj kategoriji. Ekipa Panthers iz Pančeva je već „opipala teren” u uvodonom kolu, ali je prilično ubedljivo izgubila na domaćem terenu od gostiju iz Novog Sada, ekipe Wild Dogs, sa 49 : 8. Njihovi nedeljni protivnici, kombinovani tim Plavih zmajeva i Pirata, prvi put će istrčati na teren, budući da prvobitno zakazani meč 1. kola protiv Vukova nije odigran.

Upravo iz tog razloga će i mladi Vukovi imati svoju ovosezonsku premijeru, i to na gostovanju u Sremskoj Mitrovici. Legionari su bili slobodni u 1. kolu pa će za njih ovaj susret biti debi u pravom smislu te reči.

Njihova ekipa je sastavljena od velikog broja novajlija, kao i nekoliko igrača iz šabačkog tima Sharks, koji će kao pozamljeni igrači igrati juniorsko takmičenje u dresu „Legije”.

Kako u mitrovačkom klubu navode, stručni štab je zadovoljan učinjenim u dosadašnjem toku priprema, međutim u nedelju je vreme kada sve to treba pokazati i dokazati na terenu. Optimizma ne manjka, pa tako glavni trener i ofanzivni koordinator Paskal Simjanovski kaže:

– Bez obzira što imamo jedan od najmlađih timova u ligi, očekivanja su uvek ista. Za početak da održimo plasman na istom nivou iz prethodnih godina, odnosno zauzmemo jedno od prva dva mesta u grupi i plasiramo se u plej-of. Smatram da je vreme da se popnemo korak više i ove godine igramo finale. Međutim, dug put je pred nama do tog cilja i verujem da će moji momci to izneti na najbolji mogući način. Vukovi su uvek nezgodan rival, mada poslednjih nekoliko sezona ne znamo za poraz u duelima juniorskog tima, pa se nadam da će tako i ostati uz pomoć naših navijača – rekao je Simjanovski.

Nekolicina igrača ima i seniorsko iskustvo, a svakako jedan od njih je i Darko Hodoba, koji će biti jedan od nosilaca igre ove generacije.

– Ovo mi je poslednja juniorska sezona, kao i za još nekoliko saigrača. Prenosimo znanje mlađim članovima ekipe i zadovoljan sam njihovim radom. Jako brzo uče i siguran sam da smo biti spremni za ovu sezonu. Zadovoljan sam treninzima, nivo ozbiljnosti se povećao u odnosu na neke prošle, i u ovu sezonu ulazimo spremniji nego ranije. Poznavajući druge timove i njihove članove, očekujem da možemo do finala. Cilj ove sezone je, naravno titula, i kao što sam naveo, da prenesemo znanje na mlađe i nove momke – izjavio je Darko Hodoba, očekujući poštenu i jako dobru utakmicu u nedelju.

Mečevi 2. kola u grupi Sever igraju se prema sledećoj satnici:

25. IX 2016, od 12.00 h
Pirate Dragons – Panthers
Teren OŠ „Sutjeska”, Zemun

25. IX 2016, od 14.00 h
Legionaries – SBB Vukovi
Stadion „25. maj”, Sremska Mitrovica

Ekipe u grupi Jug pauziraju do 9/10. oktobra, kada će se odigrati mečevi 2. kola, a parovi su Royal Crowns – Imperatori i Wild Boars – Black Hornets.