1. kolo JLS: Panthersi i Wild Dogsi otvaraju sezonu. Wild Boarsi brane titulu

2488

U nedelju 18. septembra strartuje Juniorska liga Srbije (U19). Devet timova podeljenih u dve grupe boriće se za Trofej „Veljka Makojevića” koji brani ekipa Wild Boars iz Kragujevca.

U odnosu na prošlu godinu, ove se takmiči četiri tima manje. Pet klubova će igrati u grupi Sever, a četiri u grupi Jug. Prema propozicijama takmičenja, ekipe će igrati jednokružno, a prvoplasirani i drugoplasirani tim idu u polufinale. Igraće se „11 na 11”, a najmanji broj prijavljenih igrača da bi klub učestvovao morao je da bude 22, što je po svemu sudeći razlog manjeg broja klubova učesnika.

Razlog ograničavanja minimalnog broja igrača, prema rečima komesara za takmičenje Dejana Vujanića, jeste da bi se osigurala stabilnost prvenstva i da klubovi koji se prijave i krenu u nadmetanje, ne bi imali problema da takmičenje završe.

Grupa SEVER Grupa JUG
Legionaries Wild Boars
Vukovi Black Hornets
Panthers Imperatori
Wild Dogs Royal Crowns
Pirate Dragons

Četiri meča u 1. kolu

Jesenja takmičenja i Junorska liga Srbije (U19) započeće u nedelju 18. septembra utakmicom u Pančevu od 14.00 sati, gde će domaćini Panthersi ugostiti ekipu Wild Dogs iz Novog Sada.

„Divlji veprovi”, aktuelni šampioni u ovoj uzrasnoj kategoriji, od 16.00 časova ugostiće na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača” kraljevački tim Royal Crowns.

Pola sata kasnije, od 16.30 h, počeće i meč između Imperatora iz Niša i ekipe Black Hornets iz Jagodine. Ovaj duel se, umesto u Jagodini, dogovorom dva kluba igra u Nišu na terenu s veštačkom travom u okviru SC Čair, jer Stršljenovi nisu bili u mogućnosti da obezbede slobodan teren u datom terminu.

Milan Lunić, glavni trener jagodinske ekipe, očekuje maksimum na terenu od svojih igrača, budući da je većini ovo verovatno poslednja sezona u omladinskim takmičenjima, i nada se pobedi.

– S pripremama juniorskog tima smo počeli oko 25. juna. Većina je već igrala u Kadetskoj ligi Srbije i utakmice Druge lige Srbije, pa su samo nastavili sa konstantnim treninzima. Veliki broj naših igrača je tu od osnivanja kluba i većini je ovo poslednja juniorska sezona. Zbog toga očekujem od njih da će dati svoj maksimum na terenu. Imperatori su odličan tim, imaju dobre pojedince koji mogu da iznesu utakmicu na pravi način – izjavio je predvodnik Stršljenova.

Defanzivni koordinator Stefan Milutinović, osvrnušvi se na dve pobede protiv Nišlija u sezonama 2014. i 2015, konstatuje da prva utakmica u sezoni uvek u sebi nosi neizvesnost i mnoga iznenađenja te da zbog toga očekuje tvrdu borbu.

– Bez obzira na prošlost, znamo da su Nišlije iskusna ekipa, da su naporno trenirali i da su ove sezone sigurno jači nego prethodne dve godine. Pored svega toga, trudićemo se da sezonu otvorimo pobedom – rekao je Stefan Milutinović.

Poslednji meč 1. kola odigraće se u Beogradu. Vukovi će na pomoćnom terenu stadiona OFK Beograd od 18.30 h kao domaćini dočekati ekipu Pirate Dragons, kombinovani tim Plavih zmajeva i Pirata.

14.00 | Panthers – Wild Dogs
16.00 | Wild Boars – Royal Crowns
16.30 | Imperatori – Black Hornets
18.30 | Vukovi – Pirate Dragons