USAF SAAF bogatiji za 10 novih sudija

1965
Detalj s teorijsko-praktičnog sudijskog kampa u Novom Sadu

U Beogradu je u subotu 10. septembra održano polaganje finalnog testa za nove sudije, čime je i zvanično završena obuka započeta u aprilu.

U prethodnih šest meseci polaznici su kroz niz testova bili upućeni na upoznavanje pravila, lakše učenje, ali su i prisustvovali utakmicama sa sudijama na terenu. Obuku je započelo 23 ljudi iz cele Srbije, a završilo je 10 najposvećenijih i najistrajnijih ljubitelja američkog fudbala.

Pre samog polaganja održano je predavanje na kojem se detaljno govorilo o pravilima, kao i nejasnoćama s kojima su se kandidati susretali tokom prethodnih meseci.

Ivana Lazić, članica Izvršnog odbora Udruženja sudija američkog fudbala SAAF-a i Komisije za obuku sudija, istakla je sada Udruženje bogatije za 10 novih kolega.

– Tokom ovih nekoliko meseci prolazili smo kroz različite situacije. Nekima su određeni testovi bili teški, trebalo je posvetiti vreme učenju, neki su zbog svega toga i odustajali. Najuporniji su ostali do kraja i ostvarili svoj cilj. Sada su zvanično sudije američkog fudbala, a USAF je bogatiji za 10 novih kolega. Ono što im sada predstoji jeste da svoje znanje prenesu na teren uz podršku iskusnijih kolega, a nadam se i uz podršku timova – izjavila je Ivana Lazić, zahvalivši se svima koji su na bilo koji način učestvovali i doprineli da se obuka uspešno okonča.

– Želim da se zahvalim kolegama koje su nam pomagale tokom ove obuke, kako na terenu tako i van njega, kao i kolegama koje su tokom završnog testa učestvovale u predavanju. Takođe, zahvalila bih se i predstavnicima SAAF-a koji su nam kao i ranijih sezona izlazili u susret oko organizacije prostora za polaganje.

Ivana Lazić je na kraju najavila otvaranje novog konkursa za sudije koji ce trajati do marta, tačnije do početka seniorske sezone.

– Razlog usklađivanja obuke sa sezonom je taj što se praksa dolaženja polaznika obuke na utakmice, koju primenjujemo poslednjih nekoliko godina, pokazala jako korisnom, a formu online obuke zadržavamo i dalje – zaključila je Ivana Lazić.

Svi koji žele da postanu sudije američkog fudbala mogu to da učine popunjavanjem prijavnog formulara na stranici Postani sudija >> i da već od jeseni osete atmosferu suđenja utakmica, a sva dodatna pitanja mogu se uputiti sudijama putem imejl adrese: postanisudija@saaf.rs.