Dan i meč odluke! Srbija protiv Švajcarske od 19.00 časova

5442
Detalj s treninga u Linjanu (Foto: Dragan Zabunović)

Reprezentacija Srbije večeras od 19.00 sati igra odlučujući meč protiv selekcije Švajcarske. Pobednik u ovom susretu imaće priliku da u finalu 4. septembra izbori plasman u A diviziju evropskih timova.

„Srpski oklopnici” stigli su u Linjano Sabjadoro dan ranije, 1. septembra, i već po dolasku odradili su trening, poslednju proveru pred meč sa Švajcarskom. Vreme je izuzetno toplo, teški uslovi za igru su u najavi, ali je atmosfera u ekipi odlična i svih 45 igrača više je nego motivisano da uspe u zacrtanom cilju – da pobedi pritvnike i uvede Srbiju u „evropsku elitu” američkog fudbala.

Branko Mutić, kapiten srpskog tima i ofanzivni linijaš, smatra da je važno da on i njegovi saigrači pokažu dobru igru, kako bi premostili prvu prepreku ka ispunjenju zadatka.

– Prvi trening je bio lak. Akcenat je bio na taktičnoj pripremi za sutrašnji meč protiv Švajcarske. Igrali smo već protiv njih, dosta dobro se i međusobno poznajemo. Iako smatram da smo favoriti i da imamo dobru šansu da pobedimo, neophodno je da pokažemo dobru partiju sutra jer isto tako očekujemo jak otpor i od ekipe Švajcarske – istakao je Mutić, i dodao:

– Svi znamo koji nam je cilj. To je osvajanje B grupe, što je i korak bliže ka konačnom cilju, uslasku u A grupu. Ipak, ne gledamo predaleko, moramo da se fokusiramo na meč po meč i stoga je glavni akcenat na susret sa Švajcarskom. Tek posle toga znaćemo o kome ćemo razmišljati, mada bih rekao da Italija deluje kao favorit – otkriva kapiten Srbije.

Duel najboljih timova Srbije i Švajcarske možete pratiti uživo na internetu preko Jutjuba, a direktno na našem sajtu, u istaknutom plejeru.

SVI UZ ORLOVE! SVI UZ SRBIJU!