Paralelni intervju: Dag Atkins (Srbija) i Kris Vinter (Švajcarska)

1836
Dag Atkins (Srbija) i Kris Vinter (Švajcarska)

Reprezentacija Srbije meč protiv selekcije Švajcarske na predstojećem Evropskom prvenstvu B grupe u Linjanu igra u petak 2. septembra od 19.00 časova. Dva dana uoči veoma važnog meča glavni treneri i selektori oba tima, Dag Atkins Srbije i Kris Vinter Švajcarske, u kratkom intervjuu dali su svoje viđenje i mišljenje o protivniku i o predstojećem susretu.

Koliko dobro poznajete protivnički tim?

DAG ATKINS:
– Znam da švajcarski nacionalnim tim ima sjajnu istoriju i ozbiljnu organizaciju. To je snažna ekipa i biće težak protivnik.

KRIS VINTER:
– Igrali smo protiv Srbije češće nego bilo koja druga ekipa od kada je naš nacionalni tim ponovo ustanovljen 2007. Pobedili smo ih u Beču 2007. u meču za 3. mesto, potom smo izgubili u finalu 2012. u Hoenamsu, kao i u prvom prijateljskom susretu 2014. s aktuelnim timom i stručnim štabom.

Čega bi trebalo da budete svesni kada budete igrali jedni protiv drugih?

DAG ATKINS:
– Mi ćemo obratiti posebnu pažnju na njihovu ofanzivnu liniju jer su pokazali šta mogu da učine u prijateljskom susretu protiv Italije prošlog decembra. Bilo je tada teško za igru, po lošem vremenu i terenu, ali su ti momci pokazali da umeju da igraju fudbal.

KRIS VINTER:
– Srbija ima visoku i jaku ofanzivnu i defanzivnu liniju!

Kakvu utakmicu i igru očekujete u petak?

DAG ATKINS:
– Naši timovi su u prethodnom periodu igrali nekoliko puta, i ti mečevi su bili teški, bez obzira koji je rezultat bio na semaforu. Imamo mnogo poštovanja prema švajcarskom timu, svesni smo da su uložili mnogo vremena i energije za pripreme za predstojeći turnir. Biće to sjajna utakmica za gledanje.

KRIS VINTER:
– Budući da su svi mečevi protiv Srbije do sada bili ujednačeni, nema razloga ne očekivati da će i ovaj put biti tako.

Šta je „najjače oružje” Vašeg tima u meču protiv Švajcarske/Srbije?

DAG ATKINS:
– Timsko iskustvo je naš najjači kvalitet. Naša ekipa igra zajedno od 2012. godine. Ono što smo uspeli tokom prethodnih godina jeste da „ugradimo” u tim i neke od najtalentovanijih mladih igrača u Srbiji, bez narušavanja postojeće kohezije. Momci zajedno igraju gotovo više od četiri godine i odlično se poznaju.

KRIS VINTER:
– Nadam se da će timske pripreme i naš stabilan stručni štab biti od velike pomoći.

Intervju je realizovan u saradnji sa Švajcarskom federacijom američkog fudbala (SAFV)