Sudijska klinika u Novom Sadu 21. avgusta

1346

Udruženje sudija američkog fudbala Srpske asocijacije američkog fudbala (USAF SAAF), u saradnji s novosadskim klubom Wild Dogs, organizuje u nedelju 21. avgusta sudijsku kliniku u Novom Sadu.

Prvi put kod nas organizovaće se sudijska klinika koja će, osim teorijskog, imati i praktični deo, u čijoj realizaciji će pomoći novi drugoligaš iz Novog Sada. Naime, s ekipom Wild Dogs ugovoren je zajednički trening na kojem će sudije podeljene po pozicijama, a predvođene iskusnim sudijama instruktorima, imati priliku da prođu kroz osnovne akcije i najčešće situacije na terenu, što bi donelo neophodnu praksu novim i manje iskusnim sudijama.

Istovremeno, zajednički trening bi i igračima američkog fudbala ukazao na bolje razumevanje sudijskih odluka i upoznavanje s pravilima i situacijama koje se mogu dogoditi na samoj utakmici, a koje nisu tako česte.

Nadamo se da je ovo samo početak bliže saradnje sudijskog udruženja s klubovima u Srbiji, budući da će ovim projektom na dobitku biti obe strane – ističe se u USAF SAAF.

Teorijski deo sudijske klinike trajaće od 12.00 do 15.00 sati i održaće se u prostorijama Saveza sportova Vojvodine u Novom Sadu. Rad s timom je zakazan za 16.00 h i trajaće najkasnije do 19.00 časova. Tokom praktičnog dela predviđeno je igranje dogovorenih akcija u prvih 120 minuta treninga, a potom bi igrači imali slobodu u kreiranju akcija, što bi donelo i neophodni faktor iznenađenja s kojim se i sudije, ali i igrači suočavaju na samoj utakmici.