Nova provera! Reprezentacija Srbije 20. avgusta igra skrimidž

2496
Traj-aut, Zemun 2016. (Foto: Dragan Zabunović)

Reprezentacija Srbije odigraće u subotu 20. avgusta skrimidž u sklopu redovnih pripremnih aktivnosti pred kvalifikacioni turnir u Italiji – Evropsko prvenstvo B grupe.

Nakon traj-auta u Zemunu 31. jula i dva mini-kampa u Kragujevcu tokom prva dva vikenda avgusta, reprezentaciju Srbije očekuje ove subote nova provera – skrimidž odbrana protiv napada, uz kompletno uigravanje akcija. Učestvovaće svih 75 igrača izabranih na širi spisak reprezentacije.

Reprezentacija Srbije – Roster 75 >>

Intenzivni mini-kampovi u Kragujevcu, sa po dva treninga dnevno, bili su dobra prilika za glavnog trenera Daga Atkinsa i njegove asistente, da uvide čime raspolažu u igračkom smislu, a nakon subotnjeg skrimidža ta slika biće još jasnija – očekuje se da stručni štab ponovo suzi spisak potencijalnih reprezentativaca, koji će potom biti deo zaršnih priprema na velikom kampu u Arilju poslednjeg vikenda avgusta.

Skrimidž će se održati u Beogradu na stadionu FK BASK na Carevoj ćupriji, na terenu s veštačkom travom od 14.00 do 17.00 sati.

Podsetimo, u skopu Evropskog prvenstva B grupe u Linjanu Srbiju očekuje duel protiv najbolje selekcije Švajcarske 2. septembra, a pored domaćina Italije, na turniru učestvuje i reprezentacija Izraela. Ukoliko Srbija pobedi Švajcarce, igraće u finalu 4. septembra protiv boljeg iz meča Italija – Izrael.

Samo pobednik turnira steći će pravo da naredne godine učestvuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo A grupe, koje se održava 2018. godine.