Sjajna atmosfera na zemunskom Lidu

2142

Popularna zemunska plaža Lido bila je proteklog vikenda mesto održavanja revijalnog turnira u američkom fudbalu „Arena 7–7”. Ekipe zemunskih Pirata, Bedema iz Smedereva i Vidri iz Bečeja demonstrirale su srčanu, tehnički dobro potkovanu igru punu lepih poteza.

Ekipa Wild Dogs iz Novog Sada, iako prvobitno planirana, otkazala je svoj dolazak usled tehničkih problema, a turnir je osvojio tim iz Smedereva.

I pored toga što je bio revijalnog karaktera, turnir je protekao u velikoj borbi svih timova, pa je viđeno i dosta lepih poteza u kojima je publika mogla da uživa. Sve utakmice su bile prilično neizvesne i napete, tako da je na kraju domaći tim od trofeja delilo samo dva poena.

– Kraj preduge i tubulentne sezone najzad je stigao i za nas Pirate. Obeležili smo ga arena turnirom na Lidu, koji je ujedno označio i početak nove priče u klubu. Upoznali smo neke rivale iz treće lige s kojima se srećemo sledeće sezone. Odigrali smo hrabro, što izuzetno raduje. Seniorima sada sledi odmor do jeseni, dok za juniore i ostale u klubu obaveze kreću već u avgustu – izjavio je Nemanja Jelić, glavni trener Pirata.

Kraće izveštaje odigranih utakmica protičitajte u nastavku, a delić atmosfere pogledajte u foto-galeriji fotografa Marka Popovića.

1Pirati Zemun – Vidre Bečej 20 : 0

Prva utakmica na programu je bio meč između Pirata i Vidri kojima je usled oslabljenog rostera u pomoć priteklo i nekoliko momaka iz Smedereva.

Od samog starta su domaćini krenuli silovito i s par trčanja i pasova stigli nadomak end-zone Bečejaca. Pirati poentiraju trčanjem Margetića od dve jarde. Ubrzo nakon zaustavljenog napada gostiju, Pirati ponovo poentiraju, ovaj put pasom. Marinković pronalazi novajliju Predragovića koji postiže tačdaun pasom od 25 jardi. Potom, Jovanović obara kvoterbeka gostiju u njihovoj end-zoni za konačnih 14 : 0 na poluvremenu.

Drugo poluvreme donelo je malo čvršću igru u kojoj su dominirale odbrane oba tima, što je rezultiralo malim brojem postignutih poena. Jedine poene postigao je kvoterbek Marinković trčanjem od 15 jardi.

2Bedemi Smederevo – Pirati Zemun 14 : 12

Utakmica za koju se ispostavilo da će odlučiti pobednika turnira počela je prilično nervozno za oba tima. Napadi su zaustavljani nadomak end-zona protivnika. I pored „iseckane” igre, prvi su poveli Pirati trčanjem Margetića. Međutim, ubrzo nakon toga gosti su izjednačili tačdaunom Vranića za konačnih 6 : 6 na poluvremenu.

Odmah po početku drugog poluvremena gosti hvataju domaćeg raninbeka u njegovoj end-zoni, a nedugo zatim i poentiraju preko Radičevića. Pirati, prinuđeni da jure rezultat, pokušavaju dugačkim pasovima da se domognu end-zone protivnika. Upravo jedan takav pas i prolazi. Marinković upošljava Stanića pasom od 50 jardi za konačnih 14 : 12 za Bedeme.

3Vidre Bečej – Bedemi Smederevo 6 : 6

I dalje desetkovane neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, Vidre su, pojačane s nekoliko igrača iz Pirata, izašle na megdan Bedemima. Usled prevelike vrućine i već evidentnog umora svih pojedinaca na terenu, prvo poluvreme je završeno bez poena. Bilo je nekoliko akcja vrednih pomena, ali su propale usled nedostatka koncentracije u završnici.

Drugo poluvreme bolje su otvorili Smederevci dugačkim pasom za Vranića koji uspeva da pobegne odbrani Bečejaca i poentira. Nakon toga, Vidre uzvraćaju, Marinković upošljava Klineca dugačkim pasom za konačnih 6 : 6.