Treća liga Srbije: Wild Dogsi protiv Bearsa u finalu lige

3092

Wild Dogsi iz Novog Sada po drugi put u sezoni bili su „tvrd orah” za Vitezove iz Kleka. U polufinalnom susretu Treće lige Srbije ponovo su bolji bili Novosađani. Rezultat na kraju meča – 6 : 0.

Samo jedan tačdaun bio je dovoljan Wild Dogsima da se pobedom u polufinalu plasiraju u trećeligašku završnicu, ali i da tim trijumfom obezbede takmičenje u Drugoj ligi Srbije naredne sezone. Jedini pogodak na utakmici postigao je tandem kvoterbek Pavle Nešković – vajd-risiver Jakov Čizmar pasom od 30 jardi, i to u prvoj četvrtini meča.

Od tada su napadi oba tima „stali”, a da Novosađani imaju najbolju odbranu u ovom rangu takmičenja pokazali su i na ovom susretu, kao i pre nepunih mesec dana, kada su Klečani pobeđeni takođe skromnim rezultatom 14 : 6.

Ipak, Vitezovi se nisu tek tako predavali. Najuzbudljiviji deo utakmice viđen je u samom finišu. Domaćini su u svom poslednjem napadu neuspešnim fild-golom propustili priliku da uvećaju rezultat i tako obezbede mirnu završnicu. Poslednji drajv je potom pripao gostima iz Kleka koji su pas igrom osvajali jarde, stigavši do crvene zone Wild Dogsa i unevši konačno malo više uzbuđenja u igru. Međutim, slaba realizacija u napadu, a pomalo i nedostatak sreće, razlozi su zbog kojih Vitezovi nisu uspeli da izjednače.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 6 : 0
06 : 00 – pas 30 jardi, Nešković za Čizmara; PAT neuspešan
2/4 – 0 : 0
3/4 – 0 : 0
4/4 – 0 : 0

Wild Dogsi će se tako sledećeg vikenda boriti za naslov prvaka Treće lige Srbije protiv sofijske ekipe Bears. Bez obzira na ishod tog susreta, publika i navijači gledaće dogodine obe u višem rangu.

Detalji o tom meču biće naknadno saopšteni.