Aleksandar Ristić Alf: Titula je potvrda našeg dobrog rada

2479
Foto: Stefan Ugljevarević

Strasti se stišavaju, prašina se sleže. Serbian Bowl XII opravdao je sva očekivanja, a njegovi glavni akteri, igrači Wild Boarsa i SBB Vukova, slažu utiske i izvlače pouke. Svako na svoj način.

Aleksandar Ristić Alf, legendarni raninbek šampionskog tima iz Kragujevca, preuzeo je vođenje stručnog štaba u sred sezone, nakon što je klub prekinuo saradnju sa Amerikancem Majklom Meserom. Ispostavilo se da se nimalo lak zadatak i veliki izazov – nasuprot prekaljenim i trofejnim stručnjacima iz inostranstva u redovima protivnika iz Beograda – isplatio.

– Mi smo se jako dobro spremili. Vredno smo radili protekle dve nedelje. Prvu smo proveli u ispravljanju naših grešaka, a drugu smo kompletno posvetili akcijama Vukova, tako da sve što su odigrali za nas nije bilo iznenađenje. Takođe, dosta vremena smo posvetili i specijalnim timovima, sto se višestruko isplatilo. Pored toga, plan koji smo imali i za odbranu i za napad sproveli smo u delo, te je sve to rezultovalo ovakvim ishodom – pojašnjava popularni Alf.

Serbian Bowl XII je bio najbolje izdanje američkog fudbala na ovim prostorima

Glavni trener novih šampiona Srbije ocenio je da je finalni meč opravdao sva očekivanja – bila je savršeno dobra organizacija, TV prenos, puno publike na tribinama, brojni odlični potezi na obe strane.

– Zaista, pravo najbolje izdanje američkog fudbala na ovim prostorima, tako da sam siguran da su svi učesnici uživali. Mislim da je to svakako najvažnije – istakao je Ristić, osvrnuvši se i na samu igru svog i protivničkog tima protekle nedelje.

Foto: Stefan Ugljevarević
Foto: Stefan Ugljevarević

– Vukovi su napravili neke ozbiljne greške, a mi smo uspeli da svaku od tih grešaka kaznimo i pretvorimo u poene. Mislim da je to ono što je presudilo da utakmica krene u našu korist. Takođe mislim i da smo bili više motivisani i fokusiraniji od protivnika. Svako je bio skoncentrisan na to da samo radi svoj posao, a istovremeno je i verovao da će saigrač do njega uraditi isto – naglasio je Alf, ne krijući sreću i zadovoljstvo zbog osvojenog pehara.

– Jako mi je drago da smo posle dugog niza godina uspeli da se domognemo trofeja. Drago mi je prevashodno zbog truda koji smo uložili svi mi kao organizacija i svako od nas kao pojedinac, a ponajviše zbog nekih igrača koji nikada nisu podigli pehar do sada. Ova titula je samo potvrda našeg dobrog rada, ja bih rekao.

Ivan Nedeljković, defanzivni bek i stub odbrane u timu SBB Vukova, čestitao je ekipi Divljih veprova na zasluženoj pobedi, rekavši da je definitivno pobedio bolji tim tog dana.
– Nažalost, moja ekipa nije bila dovoljno fokusirana i pravili smo dosta „mentalnih grešaka”. U prvom poluvremenu smo odigrali prilično pristojno, dok je drugo nesumnjivo bilo pogubno za nas. Dve titule su nam izmakle u dve nedelje. Ostaje nam da se bolje spremimo za narednu sezonu i da izvučemo pokuku iz ove. Kao što sam ranije govorio, svaki poraz je lekcija, iako boli.

Predrag Šćekić: Bez pritiska i priča o tituli

Predrag Šćekić, defanzivni koordinator i lajnbeker u timu Veprova, potvrdio je navode svog trenera i saigrača, rekavši da je cilj bio da Wild Boarsi povrate ono po čemu su bili prepoznatljivi.

– U novu sezonu smo ušli skromnije nego ikada, zbog raznih faktora. Nije bilo pritiska a ni priče o tituli. Fokusirali smo se na težak rad, išli smo korak po korak, verovali u sebe i radili jako. U međuvremenu su se kockice slagale i shvatili smo da možemo da idemo do samog kraja – kazao je Šćekić, dodajući da se tek pre polufinala osetila ’pobednička’ atmosfera u timu.

Foto: Stefan Ugljevarević
Foto: Stefan Ugljevarević

– Igrači su bili fokusirani više nego inače i to nam se isplatilo na kraju. Posebno sam ponosan na celu odbranu, jer smo svi do jednog ispoštovali plan koji smo napravili za finalnu utakmicu. Utakmica skoro bez greške! Želeo bih da se zahvalim svim trenerima, igračima, ljudima koji u pomogli u bilo kom smislu. Sjajna sezona je iza nas! – poručio je čuveni lajnbeker Divljih veprova.

Ipak, kako navode čelnici kluba iz Kragujevca, slaviće se relativno kratko jer uskoro slede pripreme za organizaciju juniorskog tima. To je, ističu, jako važan segment u klubu, tako da uvek ima dosta posla, i na kraju poručuju:

– Hvala svima koji su bili uz Divlje veprove ove sezone!!!