Serbian Bowl XII: Prvi put na terenu ekipa od osam sudija

2571

Udruženje sudija američkog fudbala SAAF najvažniju utakmicu sezone – Serbian Bowl XII – sudiće u najjačem sastavu. Prvi put u Srbiji jednu utakmicu sudiće ekipa od osam sudija!

Na terenu će biti troje istaknutih IFAF sudija koji su u grupi elitnih IFAF Europe sudija svako za svoju poziciju, zajedno s iskusnim kolegama, koji pored brojnih jakih utakmica u zemlji, imaju i veliko međunarodno iskustvo.

USAF SAAF prati pozitivne trendove prošlogodišnjeg svetskog prvenstva i najvažnije utakmice će suditi sa još jednim dodatnim sudijom. Cilj je da se još bolje pokriju najdinamičnija dešavanja na terenu, kao što su interakcije igrača ofanzivne i defanzivne linije i dešavanja nakon proglašenja mrtve lopte.

Sudije će na takođe na predstojećoj utakmici nositi novu, modernu opremu, kakva je počela da se nosi u SAD pre nekoliko sezona, a usvojena je kao standardna na svim IFAF utakmicama. Dosadanjsi dresovi sirine pruga 1’’ zamenjeni su novim, modernim, izdrađenim u dry fit tehnologiji i imaju pruge širine 2’’.

Serbian Bowl XII sudiće:

REFEREE
Radivoje Jonović, aktivan sudija od 2006. godine i u dosadašnjih 11 sezona ima odsuđenih preko 200 utakmica u domaćim takmičenjima, takmičenjima pod okriljem italijanskog saveza američkog fudbala, utakmica regionalne CEFL lige i EFAF takmičenja.

CENTER JUDGE
Svetozar Kobilarov
, aktivan sudija američkog fudbala od 2006. godine. U prethodnih 11 sezona ima odsuđenih preko 230 utakmica. Međunarodnu EFAF licencu stekao je 2010. U dosadašnjoj karijeri ima odsuđene 25 IFAF i EFAF utakmice, od kojih značajan broj na mnogim turnirima, četiri Serbian Bowla, četiri finala juniorske lige i preko 50 odsuđenih utakmica u italijanskim prvenstvima. Tri godine je vodio stručno telo sudijske organizacije. Trenutno je na dužnosti prvog čoveka USAF SAAF.

UMPIRE
Katarina Milojković, aktivni sudija američkog fudbala od 2006. godine. Međunarodne IFAF i EFAF licence je stekla 2010. godine. U dosadašnjoj karijeri ima odsudjenih više od 200 utakmica, a u najznačajnije utakmice ubraja tri finala svetskih prvenstva, finale IFAF Lige šampiona, više mečeva Serbian Bowla i finala juniroske lige. Sudila je i utakmice evropskih prvenstava, međunarodnih turnira i prvenstvenih utakmica u zemljama širom Evrope. Od 2015. član je IFAF Komiteta za pravila američkog fudbala (IFAF Rules of the Game Committee), a u Srbiji je član Komisije za unapređenje suđenja od 2014.

HEAD LINESMAN
Aleksandar Banković, sudija je američkog fudbala od 2009. Odsudio vise od 180 zvaničnih utakmicama u zemlji i inostranstvu. Aleksandru će ovo biti drugi Serbian Bowl u karijeri. Trenutno obavlja dužnost Komesara za suđenje SAAF.

LINE JUDGE
Luka Pelicarić, sudija američkog fudbala od 2009. godine. Odsudio je preko 160 zvaničnih utakmica u domaćim i stranim prvenstvima, kao i u međunarodnim takmičenjima. Na IFAF listi internacionalnih sudija nalazi se od 2014. godine, a najznačajnije utakmice su Final Four IFAF Evropa Lige šampiona, Serbian Bowl VII, Serbian Bowl IX, finale juniorske lige i finale EFAF Challenge Cupa.

BACK JUDGE
Jovan Žuža, sudija od 2005. U prethodnih 12 sezona ima odsuđeno preko 200 utakmica u domaćim prvenstvima, italijanskim ligama, CEFL i EFAF Challendge Cupu.

FIELD JUDGE
Branko Perić, aktivno sudi američki fudbal od 2006. godine. Ima preko 200 odsuđenih utakmica u domaćim ligama, italijanskom prvenstvu, kao i u takmičenjima pod okriljem IFAF-a. Leto 2010. godine je proveo u SAD, gde je, kao član FHSAA, sudio High School fudbal. IFAF međunarodnu licencu poseduje od 2014. godine.

SIDE JUDGE
Predrag Pavlović, aktivan je sudija od 2005. godine. Međunarodnu EFAF licencu ima od 2007. Predrag već duže od decenije važi za najboljeg srpskog sudiju i za jednog od najvećih poznavaoca pravila igre u Evropi. Međunarodni ugled izgradio je suđenjem preko 10 najvažnijih EFAF i IFAF turnira. Veliko priznanje mu je ukazano kada je pozvan da sudi finalni turnir evropskog juniorskog prvenstva na poziciji Referee.