Održan „all star” fleg turnir u Zemunu

2589
Detalj s fleg turnira u Zemunu

U nedelju 3. jula u Zemunu održao se all star ili try out turnir u fleg fudbalu. Učestvovale su četiri ekipe sastavljene od najboljih igrača grupa „Sever”, „Centar” i „Jug” s nedavno završene Pionirske fleg lige Srbije, kao i igrači koji bi činili potencijalnu fleg reprezentaciju Srbije.

Fleg_turnir_Zemun_2016_c

Upravo ta selekcija, koja će predstavljati Srbiju na prvom evropskom prvenstvu u flegu za decu uzrasta do 15 godina, briljirala je na turniru, pokazavši želju da se na predstojećem takmičenju pokaže u što boljem svetlu.

Selektor mlade fleg reprezentacije Darko Štabler i asistent trenera Vladimir Mladenov veoma su zadovoljni prikazanom igrom izabranika, ali nagoveštavaju još ozbiljniji rad i pristup na kampu koji će se održati krajem jula.

Održavanje turnira podržali su direktorka Osnovne škole „Sutjeska” Jasmina Stojčić, na čijem se igralištu i organizovao turnir, zatim zamenik predsednika Opštine Zemun Milan Milisavljević, kao i kompanija „Frikom”.

Fleg_turnir_Zemun_2016_bOtvaranju turnira su prisustvovali i predsednnik Srpske asocijacije američkog fudbala Rade Rakočević, kao i selektor seniorske reprezentacije Dag Azkins.

Predsednik SAAF-a zahvalio se domaćinima i organizatorima na pruženoj podršci i „vetru u leđa” koji su dali najmlađoj reprezentativnoj selekciji.

Reprezentacija Srbije je zahvalna na ukazanoj pomoći i činjenici da je Opština Zemun prepoznala kvalitet ovih momaka i neosporan uložen rad i trud, podržavši ovaj turnir i reprezentaciju Srbije na samom početku njenog puta ka vrhu Evrope.

Događaj je su organizovali klubovi „Pirates” i „Blue Dragons”, uz podršku i pomoć OŠ „Sutjeska”, Opštine Zemun i Beogradskog saveza američkog fudbala.