Treća liga Srbije: Četvrtfinala u Novom Sadu i Zrenjaninu

1281

Plej-of Treće lige Srbije nastavlja se ovog vikenda dvema utakmicama četvrtfinala. Parovi su Novi Sad Wild Dogs – Smederevo BedemiKlek Knights – Kraljevo Royal Crowns.

Nakon što su prošlog vikenda ekipe Sofia BearsBor Golden Bears izborile plasman u polufinale, druga dva četvrtfinalna para svoje duele imaju u subotu i u nedelju. Prvi će na teren istrčati Wild Dogsi i Bedemi, i to u subotu od 17.00 časova, dok će dan kasnije isto od 17.00 sati Klečani u Zrenjaninu doečakti „Krune” iz Kraljeva.

Duel između „Vitezova” i „Kraljevskih kruna” biće okršaj ekipa koje su odigrale promenljivo u regularnom delu takmičenja, i u kojem će obe imati podjednake šanse za prolaz u polufinale. Klečani imaju nešto iskusniji sastav te bi po tome trebalo da ponesu ulogu favorita, ali i gosti iz Kraljeva će se potruditi da svim silama prođu dalje.

Željko Đajić, trener Knighsta, ocenio je da je njegov tim sam sebi iskomplikovao situaciju porazom u Novom Sadu, gde su, prema njegovom mišljenju, očajno odigrali u prvom poluvremenu, ne uzevši ni prvi daun.

– U nastavku te utakmice povezali smo naše redove, ali nismo uspeli da do kraja preokrenemo rezultat. Sad nam zato sledi okršaj s izuzetno mladim i talentovanim momcima iz Kraljeva koje predvodi juniorski reprezentativac Aleksa Denović. Skupili smo redove, pregrupisali smo se, imali smo dovoljno vremena za odmor od utakmice sa Wild Dogsima i spremni dočekujemo ovu utakmicu. Kao i uvek, idemo na pobedu. Ne želimo samo polufinale, već hoćemo i da osvojimo ovo takmičenje. No, prvo se nadamo da ćemo uspešno okončati ovaj četvrtfinalni duel – izričit je Željko Đajić.

Vajd-resiver među „Vitezovima” Nemanja Stojković takođe smatra da u predstojećem duelu njegova ekipa mora da dokaže da je izdanje u Novom Sadu bilo rezultat lošeg dana i ničeg više.

– Trudićemo se maksimalno da popravimo utisak i da dođemo do pobede koja nam puno znači jer želimo da se vratimo na staze uspeha. Biće teško, jer je ekipa iz Kraljeva dobra i perspektivna, i trebaće nam puno energije da ih dobijemo. Verujem u svoje drugare, verujem da možemo da uspešno preskočimo ovu prepreku i dođemo do pobede – optimističan je Nemanja Stojković.

Rezultat drugog četvrtfinalnog para, čini se, više je izvestan. Wild Dogsi su, nema sumnje, favoriti u tom meču, ne samo zbog prednosti na domaćeg terenu, već i zbog rezultata ostvarenih u regularnom delu sezone. Ekipi iz Smedereva, koja ova godine debituje u ligi s opremom, plasman u četvrtfinale veliki je izazov i motiv da se dokaže pred višim ciljevima.

Ponovimo još jedno da je duel Novi Sad Wild Dogs – Smederevo Bedemi zakazan 2. jula od 17.00 sati na stadionu „Wild Dogs Kennel”, a Klek Knights – Kraljevo Royal Crowns dan kasnije u isto vreme, na Vojnom stadionu u Zrenjaninu.