Prvoligaški plej-of: Wild Boars (KG) vs GAT Dukes (NS)

1958
Foto: Igor Lazarević (KAF Wild Boars)

Četvrti put zaredom Kragujevac i Novi Sad odmeriće svoju snage i svoje znanje u polufinalu plej-ofa. Ekipe Wild Boars i GAT Dukes ovog puta sastaće se u Kragujevcu, u subotu 25. juna od 16.00 časova na terenu FK Arsenal.

Ako je suditi po dosadašnjem učinku u plej-ofu i regularnom delu sezone, kladioničari bi verovatno stavili veći ulog na ekipu iz srca Šumadije. Ipak, nakon dva poraza u polufinalima, „Vojvode” su prošle godine razbile maler i uspele da pobede „Veprove”, što ih je, ispostavilo se kasnije, dovelo i do šampionske titule.

Ovog puta, taj naslov brane u Kragujevcu, prvi put u plej-ofu. I ne samo to. Novosađani će izvesno tražiti iskupljenje za poraz u regularnom delu sezone kod kuće ranije ovog maja, kada su nakon uzbudljive igre u drugom poluvremenu i lepe rezultatske klackalice poklekli pred naletima ekipe iz Kragujevca i izgubili sa 21 : 32.

U međuvremenu, mnogo se toga dogodilo. Wild Boarsi ove sezone ponovo sijaju starim sjajem i čini se da su, kao nikad pre, zahuktali da prigrabe trofej upravo od svojih subotnjih protivnika. U tome će im nesumnjivo pomoći povratnik u tim, ofanzivni linijaš Dejan Janković Kuglica, te dvojica novopridošlih reprezentativaca Francuske, među kojima se naročito istakao u meču protiv Blue Dragonsa trkač Andreas Beca.

SBB Vukovi – Panthers?
– „Panteri” su pokazali da umeju da igraju neizvesne mečeve s Vukovima. U poslednjem kolu su odigrali veoma neizvesnu utakmicu u kojoj su dominirali napadi oba tima. Postignut je veliki broj poena, što je očekivano od napada Vukova, ali me je iznenadio napad „Pantera”. Beograđani su pokazali određene slabosti, pa verujem da Pančevci u polufinale ulaze s nešto većom dozom samopouzdanja i nadom da mogu da iznenade favorizovani tim.

Aleksandar Ristić Alf, glavni trener i trkač „Veprova”, na sličan način ocenjuje trenutne okolnosti u kojima su oba tima „bolje varijante” od one viđene u ligaškom delu takmičenja.

– Nesumnjivo je da ćemo sada biti dva drugačija tima od onih koji su delili megdan pre samo mesec i po dana. I oni i mi smo pretrpeli izvesne promene, pre svega u igračkom kadru, malo smo unapredli sve segmente igre i podigli formu za kraj sezone – započeo je svoj iskaz za naš sajt popularni Alf, očekujući odličnu utakmicu, s puno pravih, lepih i čistih poteza, ali i neizvesnu, kao što je to bilo u prvom duelu ove sezone.

– Tada smo mi imali malo više sreće i izvojevali pobedu. Međutim, uopšte nije bilo lako. Mislim da smo uspeli u tome samo zato što su „Djuksi” napravili mnogo ’mentalnih’ grešaka. Mislim da će i ovoga puta to odlučivati, manji broj grešaka i koncentracija od početka do kraja meča. „Vojvode” su dobile odlična nova pojačanja, ali imamo ih i mi, tako da mislim da se to međusobno potire i da će prevagu odneti domaći igrači – rekao je strateg Kragujevčana.

SBB Vukovi – Panthers?
– Vukovi su u ovom duelu veliki favoriti, bez obzira na prethodni meč u ligi na kojem je viđeno mnogo pogodaka na obe strane. Stoga očekujem rutinsku pobedu Beograđana.

Da se veliki i iskusni stručnjaci, iako na suprotnim stranama, slažu u ovakvim ocenama, potvrđuje i izjava Vladislava Petkovića, glavnog trenera GAT Dukesa.

– Manji broj grešaka odrediće pobednika u ovom duelu. Ko god da se plasira u finale, sigurno je da će se tamo zasluženo naći jer se realno sastaju dva od tri daleko najbolja tima srpske lige. Ja očekujem tradicionalno neizvesnu utakmicu, tešku „rovovsku borbu” dva ujednačena tima, ali mi idemo u Kragujevac po pobedu – kazao je Petković, naglasivši da očekuje fer i korektno suđenje, sa sudijama koje imaju znanja i iskustva u ovako važnim mečevima.

Predrag Šćekić, defanzivni koordinator i lajnbeker „Veprova”, govoreći o ciljevima, izjavio je da su subotnji protivnici u celu sezonu ušli s različitim ambicijama.

– Posle prve titule u svojoj istoriji Novosađani su želeli da se okušaju i u Ligi šampiona. Mislim da je veliki broj jakih utakmica uzeo danak u povredama i umoru. Čini mi se da nije sve išlo kako su oni zamislili, tako da su u toku sezone bili prinuđeni da naprave neke promene. Promenili su importa na poziciji trkača i doveli su stranca da im pomogne na poziciji defanzivnog beka. Mi smo, pak, u ovu sezonu ušli s nešto skromnijim ciljevima. Rešili smo da zbijemo redove i ispravimo neke fundamentalne greške koje smo pravili u prethodnim sezonama. Zadržali smo jezgro tima i verovali da i dalje imamo kvalitet za najviše domete. Posle utakmice s „Vojvodama” u regularnom delu, shvatili smo da možemo sa svima da igramo i od tada smo ponovo počeli da razmišljamo o borbi za naslov prvaka Srbije – rekao je Šćekić, dodajući da se, pored navedenih pojačanja, u ekipu Wild Boarsa vratio i Vladimir Radenović posle jednogodišnje pauze.

– U poslednjih mesec dana su se složile neke kockice, tako da mislim da je „na papiru” naš tim jači nego u prethodnom duelu. Plej-of je drugačiji od utakmica u regularnom delu sezone, ali se nadam da će se pokazati da smo radili kvalitetno tokom cele godine i da ćemo najbolje partije pružiti upravo u polufinalu i eventualnom finalu – zaključio je Šćekić.

Podsetimo na kraju da duel počinje u 16.00 sati na terenu FK Arsenal u Kragujevcu. Ulaz je besplatan te se pozivaju svi obožavaoci američkog fudbala i navijači oba tima da dođu i podrže dva kluba, i uživaju u nesumnjivo kvalitetnoj „sportskoj predstavi”.