Druga liga Srbije: Pirates (ZE) vs Celtis (SO)

2002

Ekipe Pirates iz Zemuna i Celtis iz Sombora odigaće u nedelju 19. juna zaostali meč 3. kola Druge lige Srbije.

U utakmici koja nema nikakvog rezultatskog značaja sastaće se prvoplasirani i poslednjeplasirani tim na tabeli. Somborci su gotovo pred vratima „Sport klub” Prve lige Srbije, dok Zemun nažalost nije uspeo da ove sezone ostvari pobedu pa će se, prema propozicijama takmičenja u Drugoj ligi Srbije, dogodine preseliti u niži rang.

Od takve realnost ne beže ni glavni trener „Pirata” Nemanja Jelić, a ni Ilija Jovanović, kapiten i defanzivni end, ali ističu da su zadovoljni onim što je tokom čitave sezone urađeno unutar samog kluba – stvaranje novog zdravog jezgra.

– Narednog vikenda zatvaramo izuzetno turbulentnu sezonu. Naša realnost je Treća liga i od toga ne bežimo. Koliko god nekome smešno zvučalo, zadovoljni smo finišom. Samo mi unutar kluba znamo odakle smo krenuli, a dokle smo stigli u pravljenju tima – kazao je strateg zemunske ekipe, na šta se nadovezao i Ilija Jovanović, potvrđujući navode svog trenera.

– Jako teška i naporna sezona je iza nas. Započeli smo je sa 70% rukija u timu, koji su muški izneli sve utakmice. Ove sezone smo se posvetili izgradnji tima strogo s ljudima iz Beograda i Zemuna, bez angažovanja importa i igrača iz drugih gradova, pa smo usled neiskustva često i plaćali danak. Najbitnije nam je da smo stvorili jezgro ekipe i da sada konačno možemo da krenemo napred – istakao je kapiten „Pirata”.

Kada je reč o predstojećem meču, glavni trener Jelić smatra da će on poslužiti u dodatnom sazrevanju ekipe.

– Meč s liderom i već viđenim prvoligašem iz Sombora samo će nam pomoći u ’odrastanju’. Nisam siguran u to koliko će oni da budu motivisani, ali mi želimo da dobrim fudbalom na svom terenu okončamo sezonu.

Ilija Jovanović takođe obećava da će on i njegovi saigrači dati sve od sebe da protivniku bar malo otežaju ulazak u Prvu ligu.

– Očekujem borbu do poslednjeg sudijskog zvižduka. Momci iz Sombora jesu naši drugari, ali nećemo prodati svoju kožu jeftino. Ulogu favorita prepuštam gostima – izjavio je Jovanović.

„Piratima” će ovo biti poslednji meč u sezoni, dok je pred Somborcima još jedan duel, i to narednog vikenda, kada se odgirava poslednje drugoligaško kolo i kada se očekuje konačni rasplet u prvoj polovini tabele.

Do tada, navijači klubova iz Zemuna i Sombora moći će da bodre svoje pulene u nedelju 19. juna od 16.00 sati, i to na terenu OŠ „Sutjeska” u Zemunu.